„Facebook“ akcijos toliau pinga, įtariamas informacijos nutekinimas  (8)

„Facebook“ pirminis viešas akcijų siūlymas (IPO) ir vėl atsidūrė dėmesio centre, nes pranešama, kad dalis investuotojų galėjo gauti papildomos informacijos apie kompaniją, informuoja BBC. Gali būti, jog ši informacija lemia dabartiniu metu stebimą „Facebook“ akcijų vertės smukimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį „Facebook“ akcijų vertė smuko dar 9 proc., o JAV prižiūrėtojai pranešė, jog gali patikrinti informacijos atskleidimo procedūrą, kad įsitikintų, ar dalis investuotojų gavo išskirtinį priėjimą prie informacijos. JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) ir Finansų įmonių reguliavimo institucija (FINRA) atstovai patvirtino, kad aiškinsis šią situaciją.

„Reuters“ ir „The Wall Street Journal“ pranešė, kad „Facebook“ patarėjai galėjo pakoreguoti savo finansines prognozes socialiniam tinklui, tačiau apie jas buvo pranešta tik išrinktiesiems investuotojams. Galima ir spekuliacinio pobūdžio prielaida – jei informacijos nutekėjimas lėmė akcijų vertės smukimą, tai kokia gi konkrečiai tai buvo prielaida – galbūt apie pernelyg stipriai „išpūstas“ socialinio tinklo augimo prognozes? Tikėkimės, tai paaiškės artimiausioje ateityje.

Taip pat antradienį privatus investuotojas padavė skundą prieš JAV akcijų biržą „Nasdaq“ dėl techninių problemų, kurios penktadienį sutrikdė pirmąją prekybos „Facebook“ akcijomis dieną. Dėl visų šių įvykių vienas iš labiausiai lauktų IPO istorijoje neteko savo spindesio.

„Facebook“ akcijų vertė, kuri penktadienį siekė 38 JAV dolerius už akciją, pirmadienį smuko 11 proc., o antradienį – dar 9 proc. Dabar viena „Facebook“ akcija kainuoja 31 JAV dolerį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: