Keturiems procentams „Facebook“ besinaudojančių vaikų nėra ir 6 metukų  (5)

„Facebook“ taisyklės numato, jog vartotojams iki 13 metų nėra ką veikti šiame socialiniame tinkle. Tačiau daugelis vaikų ir paauglių apeina šiuos reikalavimus patys arba su netoliaregių tėvelių pagalba, ir registruodamiesi pateikia neteisingus duomenis apie gimimo datą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas tyrimas, kuriame dalyvavo apie 10 tūkst. tėvelių, parodė, jog 38 % nepilnamečių, kurie turi paskyrą „Facebook“ tinkle, yra jaunesni nei 13 metų. Dar daugiau, 4 % užsiregistravusių vaikų yra vos 6 metukų arba jaunesni. Maždaug trečdalis paauglių, naudojančių „Facebook“, kasdien šiame socialiniame tinkle praleidžia mažiausiai kelias valandas. Maždaug 74 % tėvų jaudinasi dėl savo vaikų, šiems lankantis „Facebook“; 56 % gimdytojų nerimą kelia galimi seksualinio priekabiavimo atvejai. Maždaug pusė apklaustų suaugusiųjų prisipažino, jog pasinaudoja savo vaiko „Facebook“ paskyra, kad galėtų matyti, kas gi iš tikrųjų vyksta.

Apie 40 % tėvų yra sunerimę dėl taip vadinamo „kiberbulingo“ (angl. cyberbullying) – puolimo virtualioje erdvėje, siekiant traumuoti psichologiškai. 30 % suaugusiųjų įtaria, jog jų vaikai jau galėjo būti įtakoti tokių atakų „Facebook“ tinkle.

Priminsime, jog šiuo metu socialiniame tinkle „Facebook“ yra užregistruota apie 850 mln. paskyrų, o šis rodiklis vis dar auga, ypač besivystančių šalių sąskaita.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: