„Facebook“ nusipirko „Instagram“ už 1 mlrd. dolerių  (5)

Socialinio tinklo „Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas pirmadienį paskelbė, kad kompanija už 1 mlrd. dolerių (2,6 mlrd. Lt) nusipirko populiarią nuotraukų dalinimosi programą „Instagram“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai M. Zuckerbergas pranešė savo „Facebook“ profilyje, rašo portalas Mashable.com. Sandorį numatoma užbaigti dar šį ketvirtį, o devyni „Instagram“ darbuotojai pereis į „Facebook“. Dalis sutartos sumos bus sumokėta grynaisiais pinigais, dalis – akcijomis.

M. Zuckerbergas nurodė, kad „Instagram“ programa bus toliau tobulinama ir išliks nepriklausoma, o ne tiesiog integruota į „Facebook“. Be to, programoje numatoma ir toliau palaikyti funkciją, leidžiančią dalintis nuotraukomis kituose socialiniuose tinkluose, draugauti ir sekti žmones, kurie nebūtinai yra jūsų „Facebook“ draugai.

„Mes ketiname mokytis „Instagram“ patirties perkeliant panašias savybes į kitus mūsų produktus. Tuo pačiu metu mes sieksime padėti „Instagram“ augti, panaudojant „Facebook“ inžinierių komandą ir infrastruktūrą“, – teigė M. Zuckerbergas.

„Instagram“ vadovas Kevinas Systromas patvirtino M. Zuckerbergo pranešimą, pridurdamas, kad jis ir komanda džiaugiasi galėdami prisijungti prie didžiausio pasaulyje socialinio tinklo. „Instagram“ programa „iOS“ įrenginiams buvo išleista 2010 metais, o prieš savaitę sukurta programėlė ir „Android“ įrenginiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: