„Yahoo“ socialiniam tinklui „Facebook“ grasina teismais  (0)

Kompanija „Yahoo!“ pagrasino socialiniam tinklui „Facebook“ teisinėmis procedūromis dėl įvairių patentų pažeidimų. Skelbiama, kad tokių patentų yra 10–20.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Facebook“ kaltinamas patentų, susijusių su technologijų dispozicija, socialinių tinklų principais, pirmojo puslapio personalizacija, privatumo nustatymų reguliavimu, reklamos pateikimu ir interneto korespondencijos paslaugomis, pažeidimais, pranešė „The New York Times“, remdamasis anoniminiais šaltiniais. Iš esmės dauguma šių patentų atspindi šiandien įvairių socialinių tinklų platformose naudojamas funkcijas.

Pranešama, kad „Yahoo!“ pasiūlė „Facebook“ nusipirkti teises į minėtas technologijas. Priešingu atveju, kompanija žada kreiptis į teismą. „Facebook“ situacijos kol kas nekomentavo. Apie „Yahoo!“ kaltinimus socialinio tinklo atstovai esą sužinojo tuo pat metu kaip ir žurnalistai, todėl neturėjo pakankamai laiko jų įvertinti.

„„Yahoo“ turi įsipareigojimų savo akcininkams, darbuotojams ir kitiems susijusiems asmenims, todėl kompanija turi saugoti savo intelektinę nuosavybę“, – aiškino „Yahoo!“ atstovai dienraščiui „The New York Times“. Įdomu tai, jog žurnalas „IEE Spectrum“ 2010 metais „Yahoo“ kompaniją įvardijo kaip vertingiausią patentų bazę turinčią komunikacijų ir internetinių paslaugų įmonę. „Google“ tuo metu užėmė „tik“ antrąją vietą, tuo tarpu „Facebook“ nepateko net į „Top 20“.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: