Tendencija: „Facebook“ vartotojai pradeda „trinti“ draugus  (1)

Neseniai Didžiojoje Britanijoje atlikta socialinio tinklo „Facebook“ vartotojų apklausa rodo, kad vis daugiau internautų ruošiasi „pravalyti“ savo internetinėje paskyroje esantį draugų sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du trečdaliai apklausoje dalyvavusių asmenų pripažino, kad jau yra ištrynę keletą „draugų“, su kuriais daugiau nenori palaikyti ryšio, rašo „Daily Mail“. 44 proc. prisipažino, kad yra trynę komentarus, kuriuos ant „sienos“ buvo palikę draugai. 37 proc. – šalino savo vardus, kurie buvo priskirti nuotraukoms.

Apklausos autoriai spėja, kad „Facebook“ vartotojai vis labiau nori atsirinkti, kas galės prieiti prie jų profilio „Facebook“ socialiniame tinkle. Daugelis internautų net nesusimastydami „Facebook“ puslapyje „susidraugauja“ su savo viršininkais, bendradarbiais ir tėvais, nepagalvodami, kad tai gali turėti ir neigiamų pasekmių.

JAV atlikta apklausa taip pat atskleidė, kad 11 proc. „Facebook“ vartotojų gailisi dėl internetiniame puslapyje jų patalpintos vienos ar kitos informacijos. Vyrai dvigubai dažniau prisipažįsta, kad internete paskleidė vėliau sugėdinusią informaciją, nei moterys.

Tačiau vis dėlto „Facebook“ vartotojai apklausoje teigė, kad socialinio tinklo saugumu pasitiki. Pernai metais buvo paskelbta, kad iš „Facebook“ Didžiojoje Britanijoje pasitraukė 100 tūkst. vartotojų po to, kai kilo ginčai dėl naujos socialinio tinklo saugumo politikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)