„Facebook“ serveriuose iki šiol saugomos nuotraukos, kurias klientai ištrynė  (7)

Socialinis tinklas „Facebook“ iki šiol neišsprendė vartotojų asmeninės informacijos šalinimo problemos, apie kurią visuomenė sužinojo prieš porą metų.

Vartotojui pašalinus nuotrauką iš albumo ji dingsta iš jo, tačiau yra saugoma serveriuose ir pasiekiama naudojant tiesioginę nuorodą. Taip galima peržiūrėti ir svetimų albumų nuotraukas, prie kurių kiti asmenys neturi prieigos.

„Twitter“ ir „Flickr“ tokių problemų neturi. Jei šalinate savo nuotrauką, ji iš serverių ištrinama per kelias sekundes. „Facebook“ kaltę dėl to verčia savo partneriams, kurių serveriuose saugomos kelios socialinio tinklo vartotojų paskyrų kopijos, o šalinant originalą kopijos išlieka. „Facebook“ eilinį kartą žada, kad jie netrukus pakeis nustatymus ir pašalintos nuotraukos serveriuose bus saugomos ne ilgiau nei 45 dienas.

Pirmą kartą vartotojai atkreipė dėmesį į šią problemą 2009-ųjų liepą. Iš teisinės pusės tai yra legalu, nes registruodamasis vartotojas suteikia „Facebook“ teisę platinti jo nuotraukas internete. Iškart po to socialinis tinklas pažadėjo išspręsti problemą, tačiau nuo to laiko niekas nepasikeitė.

Aut. teisės: IT bazė

(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: