Naujas socialinis tinklas turtingiems ir įtakingiems  (6)

Pasaulinis ekonomikos forumas Davose (Šveicarija) šiuo metu svarsto įvairias pasaulinės finansinės sistemos problemas. Daugelis sutinka, jog netolygus turtų pasiskirstymas – tai šių laikų bėda, tačiau turtingiausi ir įtakingiausi pasaulio žmonės galėtų nudirbti daug gerų darbų, jei tik pradėtų veikti bendromis pastangomis. Todėl forume nuspręsta apjungti 280 pačių turtingiausių planetos atstovų grupę į vieną socialinį tinklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos Tibco įkūrėjo ir dabartinio prezidento Vivek Ranadive teigimu, toks apsijungimas padės lyderiams pakeisti pasaulį į gerąją pusę. Bendravimas be barjerų padės atskleisti naujas galimybes ir apjungti jėgas, skirtas globalinių problemų sprendimui. Tęsdamas šią temą, V. Ranadive taip pat pasidalino savo mintimis, kaip socialinis tinklas padėtų įgyvendinti išsakytas idėjas.

V. Ranadive iniciatyvą palaikė ir Pasaulinio ekonomikos forumo idėjo autorius Klaus Schwab. Jis taip pat pateikė scenarijų, pavyzdžiui, kaip per vaizdo konferenciją Japonijos premjeras galėjo kreiptis į kitų šalių vadovus pagalbos, kuri šaliai buvo reikalinga po žemės drebėjimų ir cunamio, nusiaubusio Japoniją praėjusių metų kovo mėnesį.

K. Schwab teigė, jog kataklizmų Japonijoje atveju jis galėjo surengti vaizdo konferenciją su pasaulio lyderiais, kad Tekančios Saulės šaliai būtų kuo skubiau suteikta reikiama pagalba. „Tokiu būdu vadovai tų kompanijų, kurios netoli nukentėjusių rajonų turi reikalingus išteklius, galėtų apjungti savo pajėgas“, – teigė K. Schwab.

Naujasis tinklas, skirtas ribotam vartotojų skaičiui, apjungtų Facebook, Twitter, elektroninio pašto ir Skype galimybes, tuo pačiu likdamas, kaip teigia V. Ranadive, „labai saugiu“. Kai kurių šaltinių teigimu, socialinis tinklas savo veiklą pradės jau po Pasaulinio ekonomikos forumo Davose pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)