Atsisakymas kurti „Facebook“ – didžiausia M. Zuckerbergo kambarioko klaida?  (8)

Marko Zuckerbergo koledžo bendramokslis ir kambariokas Joe Greenas pareiškė, kad kažkada atmetė kvietimą prisijungti prie „Facebook“ įkurti norinčių žmonių grupės – galbūt ši klaida jam kainavo šimtus milijonų dolerių. Tačiau Joe teigia nesigailintis dėl tokio sprendimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J. Greenas sakė, kad nusprendė neprisijungti prie M. Zuckerbergo kuriant „Facebook“ po to, kai jų ankstesnis projektas „Facemash“ sukėlė jiems gana rimtų problemų Harvarde, rašo interneto portalas telegraph.co.uk. J. Greenas, vis dar palaikantis draugiškus santykius su „Facebook“ įkūrėju, su juo viename Harvardo kambaryje gyveno 2004 metais. M. Zuckerbergas pasiūlė jam mesti universitetą ir kartu kurti socialinį tinklą. Tačiau J. Greenas paklausė savo tėvo ir pasiliko Harvarde, o jo kambariokas išsikraustė į Silicio slėnį ir pradėjo savo greitą kelią į milijardus atnešusį verslą. Prognozuojama, kad „Facebook“ netrukus pateiks paraišką pirminiam viešajam akcijų siūlymui biržoje, o socialinio tinklo vadovo, 27 metų M. Zuckerbergo turtas šiuo metu vertinamas 17,5 mlrd. JAV dolerių (apie 46 mlrd. litų).

J. Greenas sakė nusprendęs neprisijungti prie „Facebook“ avantiūros dėl to, kad ankstesnis jų projektas „Facemash“ sukėlė jiems problemų Harvarde. Pirmojo projekto tikslas buvo vertinti studenčių patrauklumą. J. Greenas sakė: „Turėjome šiokių tokių nemalonumų dėl ankstesnio projekto, o mano tėvas, kuris yra profesorius, nelabai nudžiugo sužinojęs, kad egzistuoja tikimybė, jog mane išspirs iš universiteto. M. Zuckerbergas dėl to mėgsta pasišaipyti iš mano tėvo, bet mes vis dar palaikome labai artimus santykius“.

J. Greenas dirbo sėkmės nesusilaukusioje Johno Kerry siekio tapti prezidentu kampanijoje, o po to sukūrė ganėtinai sėkmingą verslą. Jo įmonė „Causes“, verta ne vieno milijono dolerių, skatina žmones tapti pilietiškai atsakingais ir per „Facebook“ siūlyti labdaras bei kitas pilietiškai teigiamas akcijas kitiems žmonėms. Šios įmonės tikslas yra „visiems, turintiems gerų idėjų ar noro kažką keisti, suteikti galią paveikti pasaulį“. Pats Joe Greenas teigia nesigailintis dėl praeityje priimti sprendimo neprisijungti prie „Facebook“ kūrėjų komandos, bet pripažįsta, jog į šį socialinį tinklą yra investavęs nemažai asmeninių finansų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: