Nubausta apie audringus vakarėlius „Facebook“ paskyroje skelbusi mokytoja  (3)

Penkiasdešimtmetė mokytoja Elizabeth Scarlett sulaukė papeikimo, kai mokiniai socialiniame tinkle „Facebook“ aptiko jos komentarus apie išgertuves ir audringus vakarėlius, rašo BBC savo internetiniame portale.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokytoją nubaudė Velso Vyriausioji švietimo taryba. E. Scarlett mokytojavo Karfilio grafystės Krumlino Trinant pradinėje mokykloje. Ji tvirtina, kad nepadorius komentarus socialiniame tinkle užrašė buvęs jos partneris.

Vyriausiosios švietimo tarybos atstovė Louise Price teigė, kad mokytoja pasisakymais internete nupiešė visiškai kitokį savo portretą, nei ją pažinojo mokyklos bendruomenė, todėl buvę mokiniai iškart į tai reagavo.

„Ji tvirtino esanti absoliučiai nepadori ir mėgstanti stipriai švęsti, - sakė L. Price. - „Facebook“ tinkle ji noriai aptarinėjo savo mėgstamiausius mokinius, kalbėjo apie vietas, kur galima įsigyti geriausių sekso žaislų, rašė apie savo seksualines preferencijas bei diskutavo apie alkoholį su vienuolikamečiu“.

Socialiniame tinkle ji buvusiam mokiniui rašė: „Turėtum užšokti manęs pamatyti arba dar geriau mudu galime išeiti išgerti ar užsukti į klubus. Už mokyklos ribų aš esu visiškai kitas žmogus, man patinka audringi vakarėliai. Juk gyvenimas yra tam, kad gyventum. Čia aš nesu mokytoja. Aš esu kaip ir visi kiti. Aš geriu, keikiuosi... tik niekam to nesakyk“.

Kardife vykusiame posėdyje paaiškėjo, kad E. Scarlett „Facebook“ tinkle turi 81 draugą, iš kurių 32 yra buvę jos mokiniai. Dvylika iš jos draugų yra nepilnamečiai (nuo 11 iki 17 metų).

Oficialus papeikimas mokytojai galios dvejus metus, be to, ateityje darbdaviams ji privalės apie jį prisipažinti. Po posėdžio socialinių tinklų ekspertas pareiškė, kad mokytojai turėtų bendrauti su mokiniais atskiruose tinklalapiuose. Beje, JAV Džordžijos valstijoje prieš metus mokytoja iš darbo atleista vos už vieną "Facebook" paskyroje patalpintą nuotrauką, kurioje ji buvo užfiksuota laikanti dvi taures alkoholinių gėrimų. Kai kuriose JAV valstijose įstatymu uždrausta mokytojams bendrauti su mokiniais, naudojantis privačiomis paskyromis socialiniuose tinkluose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: