Kiek kainuotų Didžiosios Gizos piramidės statybos šiandien? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Belzebubas 2012-05-30 01:04
O kodėl visi laikotės tik vienos arba kitos teorijos. O gal viskas daug paprasčiau. Galbūt išlieti akmenys naudoti piramides viduje, kur matomas neitikėtinas preciziškumas, o fasadui naudotas kaltas akmuo, kur pastebimas mažesnis preciziškumas. Klausite kodėl naudoti abu metodus? Galbūt jų manymu grynas, nedirbtinis, akmuo religiniu požiūriu vertingesnis už dirbtinį (net ir po tūkstantmečių mes naturalumą vertiname panašiai). O kadangi labai svarbus garbės akcentas, tai naturalūs akmenys, nors ir reikalaujantys daugiau išteklių naudoti tik fasadui. P.S. Vertinant ir tai, kad tuo laikotarpiu faraonas turėjo absoliučia galią, tai jo nevargino dabartinės finansavimo problemos, kadangi jam reikėjo rūpintis daugiausia tik darbo jėga. Net ir netiesioginės išlaidos maistui ir t.t. galėjo būti padengtos kita darbo jėga. Todėl koks skirtumas kiek jėgų ir sąnaudų reikalaus vienas ar kitas statybos būdas, jeigu svarbiausia statybos laikas. Juk greičiau akmenis pristatyti tuomet kai statybvietė akmenimis aprūpinama tiek vienu tiek kitų būdu vienu metu.
PhD 2012-05-30 04:05
Nuoroda i mokslinio str santrauka patvirtinancia liejimo teorija: http://www.geopolymer.org/news/cutting- ... mid-theory
Acme 2012-05-30 13:50
Tutanchamonas buvo palaidotas ne piramidėje o karalių slėnyje, kur kalnuose buvo iškasti tuneliai.
Skeleton 2012-05-31 19:45
Ei, gerbiamasis! Tu painioji du visiškai skirtingus Egipto istorijos periodus, tarp kurių beveik 1500 metų skirtumas. Beveik toks pats kaip nuo Romos imperijos laikų iki mūsų dienų! Piramidės buvo statomos taip vadinamos Egipto Senosios Karalystės laikais, o Tutanchamonas buvo palaidotas Naujosios Karalystės laikais. Tarp jų buvo visa Vidurinė Karalystė ir du "tamsieji amžiai", kai Egiptas kaip valstybė praktiškai žlugo ir buvo užkariautas. Jau Tutanchamono laikais piramidės buvo seniai išplėštos ir į jas žiūrėjo kaip mes žiūrime į kokio Romos Koliziejaus griuvėsius.