„Canonical“ užsiminė apie greitą mobiliosios „OS Ubuntu“ pasirodymą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-06-07 14:16
Jau tabletai panašaus galingumo kaip anksčiau buvę kompiuteriai su xp, bet veikia žymiai prasčiau nei xp Jei tik greičiau suspaudinėji mygtukus tai pradeda laginti, jei atidarai daugiau programų ir vėl pradeda laginti. Tai jei Ubuntu ant tabletų ir telefonu veiks tokiu pat greičiu kaip xp ant atitinkamo galingumo pc tuomet tikrai galės pakeisti android, o jei veiks taip pat, tai tik ubuntu fanai naudos iš pat pradžių.
Simplicity 2012-06-07 14:54
Shinigami, aš daug nesigilinau, bet matyt mobiliųjų įrenginių procesoriai ir architektūra gerokai skiriasi nuo PC architektūros. Kompiuterijoje gigahercas gigahercui nelygus Reikia nepamiršt, kad mobiliems įrenginiams taikomi visai kiti reikalavimai — ilgas budėjimo režimas, mažas šilumos išskyrimas, nedidelis svoris ir kompaktiškas, patogus korpusas. Tiek stalinių, tiek nešiojamų kompiuterių procesoriai visais laikais be apkrovos šildavo iki 30-40'C. Šyla, nes geba atlikti daug operacijų vienu metu. Dabartinės planšetės tikrai negali pasigirti tokiais sugebėjimais.
teraxas 2012-06-07 15:35
Taip, mobilių įrenginių ir mums įprastų PC procesoriai labai skiriasi. Egzistuoja dvi skirtingos architektūros idėjos. RISC ir CISC. Kadaise buvo naudojami RISC procesoriai. Jie buvo labai brangūs, nes kiekviena atliekama komanda turėjo būti "įlituota" į tuos procesorius. Tada buvo sugalvotas pigesnis variantas, t.y. CISC. CISC architektūroje yra tik 2 komandos (GATE ir SIGN) iš kurių MPL kalba yra parašytos visos kitos. Akivaizdu, kad kai kiekviena komanda yra programuojama MPL - procesoriaus greitis labai sumažėja. Galima sakyti, kad čia mikroskopinis skirtumas, bet jei tai pačiai vienai RISC komandai reikia 10 ar daugiau CISC komandų - skirtumas yra. Dėl to CISC, kuriems priklauso ir intel X86 architektūra, naudojama mūsų kompiuteriuose, naudoja daug elektros, kaista ir nėra tokie efektyvūs kaip RISC. Jie tiesiog tam pačiam darbui atlieka daugiau veiksmų. Tuo tarpu RISC pagrindu sukurti ARM procesoriai šiais laikais jau yra gerokai atpigę ir dėl savo taupumo bei greičio yra naudojami mobiliuose įrenginiuose. Tačiau jau net ir ARM nekažką gali padaryti prieš Android. Google padarė DIDELĘ klaidą naudodami Java kalbą Androidui. Jei Ubuntu naudos ne Java - jis veiks DAUG greičiau.
technologas 2012-06-07 17:22
Shinigami 2012-06-07 17:33
Vadinasi meluoja reklamos ir žmonės kurie sako, kad mobilus įrenginiai prilygstą kompiuteriams. Nors parametrai ir panašus, bet darbo vis tiek atlieka mažiau Šiaip ir man keista kodėl google pasirinko java ant androido Tokiems įrenginiams reikia taupesnių programavimo kalbų. Kaip c++ ar c#. Geriau c++, nes kaip tik ją mokausi
Evaldas 2012-06-07 17:55
c++ resursus turi valdyt pats programuotojas, kai tuo tarpu Javoje labai gerai išvystytas objektinis programavimas ir veikia galima sakyt visose platformose, kadangi kuria virtualią mašiną ir joje vykdo programą. Androidui kodinama ant C#, bet kiek žinau ji stipriai patentuota Microsofto.
Shinigami 2012-06-08 09:37
Bet visa tai yra kompiuterio resursu kainą. Kadangi sukuriama virtuali mašina kiekvienai programai, tai ta kiekviena mašina papildomai eikvoja tiek įrenginio atmintį, tiek procesorių. O kadangi mobilus įrenginiai dar neprilygsta kompiuteriams tai labai smarkiai jaučiasi. Java yra orientuota į greita programavimą, o ne racionalų kompiuterio resursų panaudojimą. Šiaip tai yra su kiekviena aukšto lygio kalba. C# aš taip pat girdėjau, kad tai Microsofto kūrinys su jo patentais, todėl ir nesidomiu ją.
Evaldas 2012-06-08 09:58
Žinau. Resursai kainuoja, tačiau dėstė mum, kad jau dabar skirtumas nėra didelis resursų kaina. Na bet man irgi labiau patinka C šeimos kalbos.