„Canonical“ užsiminė apie greitą mobiliosios „OS Ubuntu“ pasirodymą  (8)

Kompanijos „Canonical“ atstovai užsiminė apie galimą mobiliosios operacinės sistemos „Ubuntu“ pasirodymą. Ši programinė platforma gali debiutuoti 2012 metų pabaigoje arba 2013 metų pradžioje. Tiesa, šiai OS jau dabar prognozuojama itin stipri konkurencija iš „Android“ pusės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Parodos „Computex 2012“ metu „Canonical“ globaliojo marketingo padalinio atstovas John Barnard pranešė, jog mobiliosios „Ubuntu“ pasirodymas gali įvykti visai greitai. Jo teigimu, oficialus sprendimas apie tolimesnę platformos plėtrą bus paskelbtas arčiau šių metų pabaigos.

Reikia pažymėti, jog jau šiais metais „Canonical“ planuoja pasiūlyti naudoti „OS Ubuntu“ išmaniųjų telefonų gamintojams. Žodžiu, kompanija atmeta galimybę, jog jos mobilioji operacinė sistema bus platinama „laisvu“ pavidalu, kurią galės įdiegti bet kuris norintis.

J. Barnard teigimu, mobilioji „Ubuntu“ naudoja tą patį branduolį, kokį turi ir „Google“ mobilioji platforma, todėl kompanija pasiruošusi išeiti į išmaniųjų telefonų rinką, suliedama savo operacinę sistemą su „Android“. „Canonical“ atstovas neatmeta galimybės, jog šių metų pabaigoje pasirodys išmanieji telefonai su ARM architektūra ir šiomis dvejomis operacinėmis sistemomis. Tik ar mobiliųjų įrenginių gamintojai pasiryš šiam eksperimentui? Ir kam tuomet diegti dvi tokias pačias operacines sistemas, jei galima apsieiti su viena? Bet kokiu atveju, „Canonical“ turės pasiūlyti kažką ypatingo, ko šiuo metu „Android“ neturi, kad galėtų pelnyti mobiliųjų įrenginių gamintojų dėmesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: