"Apple iOS 6" nebeliks "Google Maps"  (5)

Kompanija "Apple" ruošiasi atsisakyti "Google Maps" funkcionalumo panaudojimo savo naujoje aplikacijoje "Maps", kuri taps būsimos operacinės sistemos "iOS 6" dalimi. Ši aplikacija tiesiogiai konkuruos su "Google Maps" mobiliųjų įrenginių segmente.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia interneto portalas 9to5Mac, paieškos giganto tarnybą pakeis nuosavas "Apple" produktas. Tokiu būdu kompanija iš Kupertino planuoja sėkmingai užbaigti procesą, kuris prasidėjo įsigyjant kampanijas "Placebase" ir "Poly9", kurių veiklos sfera – kartografija, ir užsibaigė praėjusiai metais, nusipirkus kompaniją "C3 Technologies", kuri žinoma kaip trimačių žemėlapių kūrėja.

"Apple" ketinimai atsisakyti "Google Maps" savo programinių produktų naudai yra tiesiogiai susiję vis didėjančia konkurencija mobiliųjų įrenginių rinkoje, kurioje "Android" išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai yra pagrindiniai ir patys aršiausiai "iPhone" ir "iPad" konkurentai, kovojant už vartotojų pinigines. Neoficialiais duomenimis, "Apple" mobiliųjų įrenginių savininkai, pasirodžius "iOS 6", neturėtų labai pergyventi dėl tokių pokyčių, kadangi firminė "Apple" kartografinė tarnyba pasiūlys panašų funkcionalumą.

Taip pat pranešama, jog "Apple iOS 6", kurios anonso laukiama birželį įvyksiančiame renginyje WWDC 2012, būsianti "Maps" aplikacija turės galingą 3D režimą, kuris leis matyti trimačius žemėlapius. Be to, neatmetama galimybė, jog programa gaus panašią į "Google Street View" panoraminės gatvių peržiūros funkciją. Priminsime, jog "iOS 6" debiutas rinkoje turėtų įvykti šį rudenį, kartu su penktosios kartos "iPhone" prezentacija.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)