Artėjant perėjimui prie skaitmeninės televizijos, mažėja nemokamų TV kanalų  (10)

Atsisveikinant su analogine televizija žadėta, kad skaitmeninė TV garantuos 14 nemokamų kanalų. Tačiau nemokama kanalų pasiūla jau mažėja ir dar mažės. Tad investavę į priedėlius žmonės po kiek laiko gali likti be dalies pamėgtų laidų, rašo „Verslo žinios”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandį įsigijus skaitmeninės antžeminės TV priedėlį ar naują televizorių Lietuvoje nemokamai buvo galima žiūrėti 14 skaitmeniniu būdu transliuojamų kanalų. Tačiau nuo balandžio 30 d. jų liko trylika. Mat iš nemokamo eterio pasitraukė „Balticum TV“. Nuo balandžio 30 d. jis buvo užkoduotas, tad dabar šį kanalą gali matyti jau tik mokamos TV operatorių abonentai. Iš nemokamo eterio žada trauktis ir daugiau mažesnių transliuotojų.

Virginijus Jurgelevičius, UAB „Balticum TV“ direktorius, šį žingsnį aiškina tuo, kad nemokamos transliacijos neduodavo reklamos pajamų, o įmonė patirdavo išlaidų, nes reikėjo mokėti už programos siuntimą. Jis nesiima prognozuoti, ar nemokamų kanalų skaičius Lietuvoje toliau mažės. „Tačiau tikimybės atmesti negalima. Lietuvos reklamos rinka per maža, kad išmaitintų tokį didelį nemokamų kanalų būrį“, – teigia jis.

Nerijus Ivanauskas, TEO Paslaugų plėtros ir rinkodaros tarnybos vadovas, sako, kad įvertinus Lietuvos rinkos dydį turėti 13-a nemokamų kanalų Lietuvai yra tikrai daug. Latvijoje šiuo metu transliuojami 4 nekoduoti nacionaliniai TV kanalai, Estijoje – 5.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: