Emigrantus į Lietuvą grąžinti mėgins internetiniai psichologai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BishopaZ 2012-06-14 11:57
psichologai čia nieko nepadės, kol LTU bus toks nedarbas ir tokios juokingos algos jokie smegenų plovimai negelbės.
blizzard 2012-06-14 11:59
:D:D:D:D:D the fuq? negi jau nebeliko niekaip kitaip kaip būtų galima plaut pinigus? where is your creativity? cmon.. man rodos reikėtų atlikti tam tikriems SADM atstovams psichiatrinius tyrimus ar jie gali užimti atitinkamas pareigas..
immortallt 2012-06-14 12:19
Lietuvoje alga galima gauti gera, jei kazko esi vertas. Nedarbas ? Kiek 10% ? Primink, koks nedarbas Ispanijoje, Portugalijoje, kokia nedarbo tendencija Airijoje ir toje pacioje Anglijoje ? Esme ta, kad visos salys pergyvena savo ciklus. Lietuva ilgo ciklo pradzioje, kitos jau pabaigoje, dar kitos virsuje. Sakyti kad viskas blogai Lietuvoje, o pries penkis metus aiskinti, kaip gera Ispanijoje, o dabar nutylet, kad is ten dauguma jau bega yra veidmainiska.
blizzard 2012-06-14 12:21
immortal, o kiek tokių vertų Lietuvoje yra ir ką daryt tai didžiajai daugumai kuri yra nieko verta? mirt?
kream 2012-06-14 12:38
pradėt mąstyt
pld 2012-06-14 12:39
Na atsimenu forume vienas asmuo buvo taip ir pasisakes, mazdaug jei esi kasininke tai turetum mirti nuo bado ar kazkas panashaus...
BishopaZ 2012-06-14 12:44
tai va kad skandinavijoje pavyzdžiui, orų išgyvenimą užtikrinančią alga gauna visi norintys dirbti ir dirbantys, o va lietuvoje tik kokie 10% "vertų" yra. Pagal tuos pačius vertinimus išeina, jog visi pvz paštininkai yra neverti, medicinos seselės nevertos, pardavėjos tarkim maximos išvis šūdo vertos ir t.t. ... Žmogus dirba LTU už minimalią algą, išvaro tarkim į UK ir gauna 8-10 kartų didesnę algą. Kaip šitą galima paaiškinti a? Tam realiai yra tik vienas paaiškinimas - daguma LTU darbdavių-versilinkų neturi gebėjimų gerai sukti verslą... (našumas lietuvio :ietuvoje ir to pačio lietuvio kad ir toje UK dažnai skirasi n kartų)
BishopaZ 2012-06-14 12:53
tai žmonės ir mąsto, o kai pradeda mąstyt dingsta kuo greičiau.
immortallt 2012-06-14 13:00
Taip taip, imkim Norvegija. Gal dar paimkim Saudo Arabija, kur nuo gimimo vietiniai gauna pensija. Pasiimk sali, kuri ne is naftos tarpsta. Norvegijoje bukiems darbo vietu daug, nes ju visuomene subrendo ir suprato, jei nori kazko daugiau - reikia kazka daugiau moket nei ka gali padaryti bet kuris kitas. Lietuvoje deja runkeliai dominuoja. Ir pamirsk ta 8-10 kartu didesne alga. Isvares i Norvegija gauciau gal 6 kartus didesne alga, bet vis tiek as dabar gyvenu geriau, nei gyvenciau Norvegijoje. Sakau, nes zinau. Jo jo, stumk ant verslininku, o darbuotojai tai tiesiog tobuli, bet kodel tada jie netampa verslininkais/darbdaviais ? O zinai kodel skiriasi nasumas ? Visada pacioje pirmoje vietoje KAPITALAS, kuri cia taip nori tie juodadarbiai apmokestinti. Tada eina visas management, darbuotojo issilavinimas biurokratija ir pan (po kapitalo sekantys ne prioriteto svarba). Beje, kodel lyginat Lietuva su kokiomis 10 nu max 20 saliu, kur tikrai gyventi geriau. Kodel nelyginat su Latvija ? Gruzija, Ukraina, Baltarusija, Rusija, Egiptu, Turkija, Kinija, Indija, Azerbaidzanu bei dar 100 saliu ? Kuo as esu toks ypatingas, kad sugebu gauti daugiau nei kiti ? Esu tinginys, nesu itin atidus, charakteris mano sunkus, su zmonemis bendrauti galiu, bet mano bendravimas ne visiem patinka - nes drebiu tiesa i akis ir nevynioju i vata. Atsakymas paprastas - vietoj to kad per dienas gerciau, tusinciau su draugais as skiriu daug laiko tobulejimui - domiuosi ekonomika ir pan temomis, analizuoju praeinancia pro mane informacija. Kiekvienas norintis gali kazka daryti, bet kam daryti, jei gali uliavot ir parekt, kad Lietuvoje blogai. Isvaro ten, kur susikloste taip situacija, kad runkeliu reikia. O versla pradeti geriau daug Lietuvoje nei daugumoje Europos. Verslas, tai ne agurkus siltnamyje auginti paciam dirbant. Tai tik darbo vietos sau susikurimas. Tai taip iseina, kad pagal tave as nemastantis ? Nes as net neketinu dingti. Lietuvoje man nepatinka du dalykai - prasti orai, ir va tokie zmones kaip tu, kurie sika ant visko, bet atsakomybes neprisiima uz savo veiksmus. Esi parazitas - kuo anksciau tai suprasi, tuo anksciau pradesi galvoti, kad gal ka nors gali ir sukurti, ne tik naudotis sistema.
edgarasl 2012-06-14 13:17
+1
andriulis 2012-06-14 13:39
Immortalit - is dalies sutinku, is dalies ne. Kas del Lietuvisko verslo mentaliteto toli ziureti nereikia. Mes paprasciausiai nemylime savo pilieciu, salies. Patikek dirbu ne vienerius metus su imonem ir matau koks mentalitetas Lietuvisko kapitalo imoniu. Nesakau, kad visos, bet tikrai didele dalis imoniu, kuriom darbuotojo gyvenimas visiskai neidomus. Siaip turiu tokiu draugu kaip tu kalbanciu, tai dazniausiai toki zmones jau turi gan tvirta pagrinda po kojom, deka ju tevu. Nors patys tevai svelniau reguoja nei ju atzalos. Ir suvok viena, kad programuotojas, ekonomistas, teisininkas - nera visa darbo rinka. Yra begales darbu kurie svarbus ar net svarbesni, bet jie matai apmokami taip prastai, kad belieka daugeliui emigruoti. Tik nepradek blevyzgoti, kad jie i save neinvestuoja ir t.t. Ir visos tavo isvardintos salys isskyrus Latvija yra ne ES nares. Tai del to zmones ir nori panasiu salygu, kokias turi ES nares. Nes daugelis butiniausiu produktu yra pabrange del ES reikalavimu. Manyciau zmones is dalies teisus prasydami atitinkamu salygu.
haloo44 2012-06-14 13:53
Iš dalies su immortallt sutinku. Tik su verslininkais Lietuvoje yra didelė problema, jie įsivaizduoja, kad jei įmonė jų, tai dividendus ar didžiąją dalį pelno gali pasiimti sau. O savo darbuotojui mokėti 800lt. Čia grynai rusiškas požiūris. Nesupranta darbdaviai, kad didžiąją dalį produkto sukuria ne jie, o jų darbuotojai. O darbdaviai prisiperka prabangių mašinų, vietoj to, kad darbuotojams pakelti algą.
Arthuras 2012-06-14 13:55
http://www.lrytas.lt/-13395966141337737 ... -video.htm Va kol taip liaudis dirbs ir bus organizuojami darbai - negausit tiek, kiek Norvegijoj.
blizzard 2012-06-14 13:59
Na immortal sakyk ką nori bet verslą Lietuvoje tikrai nėra taip lengva sukurt kaip kad tu sakai. Galbūt lengva kuomet turi didelį kapitalą, tačiau kaip tą kapitalą uždirbti? Į paskolas galvos kišti nieko neturint su viltim kad pasiseks niekas nenori. Pinigus padaryti pradžiai tikrai sudėtinga, įmanoma, bet sudėtinga ir iš vis apie ką kalba eina be laisvų 100k litų kažin ar ką gero pradėsi, na tebūnie 50k už mažiau tikrai nepradėsi mažo verslo, o tu uždirbk tuos 50 gabalų dabartineis laikais kaip viskas pabrangę, jeigu dar šeimą reikia išlaikyti, tai verslui taupysi 10 metų + aišku galima viską žymiai greičiau padaryt, bet yra ir kita pusę, įvairūs mokesčiai kurie tave prismaugs tikrai, rinka pakankamai maža ir nestabili, jau apie Lietuvą tai išvis baisu ką ir pasakyti, jeigu užsiimi gamyba tai rinka turbūt pati nestabiliausia visoje ES, lenkai tik už sienos, pas juos viskas pigiau, rusija irgi ne už kalnų, nors ir muitai, bet vis vien pigiau gaunasi kai kurios prekės. O su užsieniu užsiimti jau reikės ne 50 ar 100tūkst bet kokio milijono, nes niekas tavęs nesamdys jeigu tu per savaitę 20 langų padarai.. Už tai galiu pasakyt kad lietuviai pasinešę ant automobilių, pvz pas mane kaime yra vien kokie 8 servisiukai, aš nesuprantu iš kur jie tų žmonių prisivilioja, kaimas juk mažas, bet chebra dirba, nors dirba patys, bet pragyvena. Ką noriu pasakyt, kad prie technikos rankas turi..
immortallt 2012-06-14 14:06
Andriuli, taip as turiu tvirta pamata is tevu, bet save islaikau jau metus visiskai pilnai. Pries tai nebuvo paskatos, tik baigus moksla buvau ziauriai pasimetes ir sutrikes. Norejosi mirtinai issilaikyti vienoje darbo vietoje, del tam tikru psichologiniu asmeniniu problemu - nepavyko. Darbo vieta kieta, bet prireike metu suprasti, kad ten dabras buvo ne man visomis prasmemis, todel man jis ir nesiseke. Tas pats ir daugumai dirbanciuju Lietuvoje - dirba nemegstama darba, jaucias blogai ir atitinkamai mazai gauna. O siaip turiu draugu, kurie jokio pagrindo neturejo ir prasimuse dar geriau. Is vis pastebejau tendencija, kad auksciausiai prasimusa ne tie, kuriu tevai dave stipru pagrinda, o tie, kurie nieko neturejo. Teisininkas gauna kapeikas, tik maza dalis gauna daug. Ekonomistas - priklauso nuo gebejimu. Programuotojas tas pats. As zinau moteri, kuri dirba valytoja ir uzdirba 3,000 i menesi i rankas - viskas priklauso nuo poziurio. Taip darbu yra daug, ir visi jie svarbus, kad ir kasininkes. Bet algas diktuoja paklausa-pasiula. Jei staiga nebeliks norinciu dirbti kasininkemis - prades augti alga ir atitinkamai maximos ir pan investuos daugiau i savitarnos kasas, automatizuos dali procesu, kaip pvz grazos atidavima (paspartina aptarnavima) ir taip pakels nasuma bei gales moketi daugiau algos. O del verslininku pasakysiu taip, o verslininkai is marso ? Jei ne, tai kodel jie turi skirtis nuo kitu lietuviu ? Kodel jie turi buti geresni zmones ir visuomenes nariai ? Nereikalauk is kitu daugiau nei is saves. Haloo44, jei darbuotoja gali per pora dienu pakeisti i kita, tai ne darbuotojas kuria produkta, o butent imone/akcininkai/vadovas. Kitas dalykas, tavo minimos prabangios masinos, tai pasakysiu taip, jei imones kapitalas vertas milijono, tai per metus turi gauti maziausiai 100k dividivendu. Jei ne - tada labiau apsimoka imone uzdaryti ir isparduoti. Baikit pavydet kitiems ir kurkit kazka patys. Mano tevas kaip tik uzsisakes nauja masina, kai pamatys darbuotojai bus kruva nepatenkintu, bet esme ta, kad jau keleta metu negavo normaliu pajamu is imones veiklos, nes viskas nuejo algoms. Algos neispudingas bendrai paemus, bet savo sektoriuje neblogos, bet darbuotojai to nevertina. Jiems pvz norma veluoti kasdien 15 minuciu, o kai pradedi grasinti isskaiciuoti is algos - pyksta. Rukymui skiria dar bent 30min per diena (apart 1h pietu pertraukos), kai pagasdini tai isskaiciuoti - vel pyksta. Kai reikia kur nors iseiti ir pazada atidirbti - retai kada prisimena savo pazada ir t.t. ir t.t. Stengiamasi perkelti alga uz atlikta darba, bet ne viskas taip paprasta ir siaip pastebejimas, kaip zmones dirbdami ta pati darba gali uzdirbti vienas 800, o kitas 3000 ? Beje, kaip cia yra, kad darbuotojai nesiojasi prabangesnius telefonus nei imones direktorius ?
haloo44 2012-06-14 14:17
Tipinis rusiškas/lietuviškas mastymas. Nenuostabu, kad lietuviai bėga. O čia verkia žmogus, kad darbuotojam algas mokėjo ir pajamų negavo. Gėda
immortallt 2012-06-14 14:41
haloo44, jei tu toks mandras, gal paskolink koki milijona. Duosiu i metus tau palukanu kokius 10.000 litu. Bet uztat algas mokesiu geras darbuotojams. Ai beje, as banke gausiu 90.000 palukanu per metus. Verslas yra verslas. Jei jis negeneruoja bent 10% pelno ir moki geras algas - vadinas tai labdaros organizacija. O siaip tu niekada neturesi verslo arba pakeisi poziuri
Arthuras 2012-06-14 14:47
Tai ką tu siūlai, įkūrus įmonę dar atskirą darbą dirbt, kad nė lito neišsimokėt sau? Tu galvoji ką rašai?
immortallt 2012-06-14 14:53
Jis matyt jei atidarytu benzino kolonele, pirktu kura didmenine kaina uz 4LT, o kadangi vargsai zmones ir taip brangiai moketu uz kura, tai ji parduotu po 3LT
zilwis777 2012-06-14 15:52
Respects Technologijos.lt už paveikslėlį