Emigrantus į Lietuvą grąžinti mėgins internetiniai psichologai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-06-15 09:58
Bishopaz, tai kam man investuoti i versla uz 3-5%, kai as banke saugiau ir be galvos skausmo gaunu 9.7% ? Netiki, galiu susitikes parodyti.
Simplicity 2012-06-15 10:14
Faktas iš artimų žmonių patirties — vieną dieną susisiekė su darbo inspekcija ir pasiskundė (pasiskundėlį užregistravo, bet viskas turėjo likti anonimiška), o ant rytojaus jau sulaukė skambučio iš gen. direktoriaus (centrinė įmonės būstinė visai kitam Lietuvos gale) su reikalavimu atsiimti skundą , verslininkas nebūtinai tas, kuris pasivadina direktorium ir įdarbina 3 žmones. Versliu žmogumi galime vadinti tą, kuris savo žinias ir gebėjimus sugeba parduoti pats. (Manau, tavo tėvai irgi pradėjo nuo vienos siuvimo/mezgimo mašinos ar net patys buvo samdomais darbuotojais už 400 litų 20 metų atgal — aka „namudininkai“ ir tik po to patapo tuo, kuo yra dabar) Lietuvoj mano paslaugoms nėra nišos, nes tektų persikvalifikuot ir užsiimti vogtų telefonų atrišinėjimu, automobilinių navigacijų laužimu ir piratinių Windows'ų perrašinėjimu. Šito aš iš kvailų principų nenoriu daryt Atsisakius tai daryt tektų atsisveikint su didžiąja dalimi klientų Kas pas mane užsakinės kompiuterį jei į klausimą „Ar galit Windows 7(8) įrašyt?“ aš atsakysiu — „Taip, jei tik jūs pateiksite originalų cd-key'ų.“? Nu, o kiek ilgai galima dirbti sriegiant laužtą programinę įrangą? Kam tie bereikalingi nervai analizuojant kiekvineą prašantį laužto softo (ar tik nebus iš kokių autorinių teisių ar dar kur)? O Airijoj ramu — didžioji dalis kompiuterių turi legalią operacinę sistemą (iš Lietuvos atvežtų kompiuterių be OS yra labai mažai). Visiems, išskyrus lietuvius, tinka Libre Office ir kita nemokama programinė įranga. Na, bet dėl tautiečių galvos per daug sukti nereikia — kiekvienas turi VIP linkomanijoje ir parsisiunčia visą jiems reikalingą programinę įrangą (Adobe Photoshop nuotraukų apkarpymui ir pan.) Žinoma, neatsižadu su IT susijusios veiklos jei tektų grįžti į Lietuvą, bet tikrai neplanuoju jog ji galėtų tapti pagrindiniu pajamų šaltiniu. Reikia, kad lietuvis savyje nugalėtų norą vogti ir pirktų šimtu kitu litų brangesnį daiktą, bet su oficialia programine įranga.
Simplicity 2012-06-15 10:15
Kuriam čia banke 10%? Mamos?
blizzard 2012-06-15 10:35
Ne į mėnesį, o į savaitę. Pas mus verslui prikurta įvairiausių mokesčių ir kitokio Š, jeigu darai verslą legaliai tai vos prasisuki su keliais procentais pelno, aišku nebent smaugi darbininkus mokėdamas minimumą.. O kadangi už minimumą mažai kas dirba, tai chebra renkasi apeit tam tikrus mokesčius ir mokėt tam darbininkui bent jau 1500 į rankas kitaip iš vis niekas nedirbs pas tave. Bėda ta kad ir iš tų 1500 ne kažin kaip pragyvensi..
blizzard 2012-06-15 10:38
Čia tam banke kur prisirenka indėlių ir subankrutuoja
Simplicity 2012-06-15 10:42
Pataisiau
nondescript 2012-06-15 12:07
Kas kad pakeis negatyvų mąstyma? Ekonominė padėtis nuo to nepasidarys geresnė.
BishopaZ 2012-06-15 12:44
čia nėra negatyvaus mąstymo, čia žmonės mato realybę tokią koki ji yra, psichologo tikslas būtų uždėti rožinius akinius, kad žmogus nematytų tikros padėties
immortallt 2012-06-15 13:48
nondescript, ekonomika itakojama labai stipriai psichologijos. Visa finansu rinka galima suzlugdyti gerai sumanipuliavus finansu rinkomis ir ziniasklaida. Todel visame pasaulyje uz tai bausme gresianti iki gyvos galvos. BishopaZ, kai spalvos tiek sutirstinamos, kad piesiama, jog Lietuvoje gyventi blogiausiu - tai jau negatyvus mastymas. Blizzard, taip apmokestinimo problemu yra. Turetu judeti nuo socialiniu mokesciu (juos mazint) ir didint turto mokesti - automobiliai, namai ir butai, be jokiu ten islygu ar minimaliu mokesciu. Kodel ? Todel, kad turtas judeti ten, kur jis uzdirba pinigus. O ne dabar sedi kur nors zveryno ant namuko uz kuri siulo milijona, o ten realiai lusna, kuri griuva, puva ir ziurkiu epicentras viso rajono. Apmokestintu - neissimoket, tada gautu parduot, susimoketu sukauptas skolas, nusipirktu buta ir dar galetu mirtinai nusigerti su visa gimine. O dabar deja tenka kazkam padegt vis (nesakau, kad tai gerai, bet deja taip vyksta)... Simplicity, busi Vilniuje - pranesk. Irodysiu, kad ne mamos, ir ne snore. Neturiu nieko pries zmones kurie emigruoja del paciu ivairiausiu priezasciu, tik negaliu pakesti tu zmoniu, kurie stumia ant savo salies. Tarsi salis gali buti bloga. Blogi buna zmones/visuomene. Taip mano tevai dar tarybiniais laikais pradejo nuo vienos siuvimo masinos. Ir ka tuo nori pasakyt ? Buvo net tokiu laiku, kai dirbo pas juos ~20 darbuotoju, o patys pirkdavom rubus devetu rubu parduotuvese, nes atejus Maskvos krizei prarado milzininkus pinigus, uz kuriuos ne viena nama butu buve galima nusipirkti. Ir siaip nesakyciau, kad mano tevai verslininkai, nes jie tik turi versla. Verslininkas pagal apibrezima tikraji ir pagrindini yra tas zmogus, kuris ikuria versla, ji pirmus metus sustato i vezias ir atiduoda valdyti vadybininku (ne tam, kuris Lietuvoje vadinamas vadybininku), zmogui, kuris imone turi islaikyti tokia, kokia yra bei minimaliai augti, priklausomai nuo industrijos 1-5 ar 10% per metus. Jei reikia pertvarkos - konsultantai arba vel grizta verslininkas. As pats va svarstau galimybe dirbti vienoje imoneje susijusioje su biokuru ir jei ten dirbciau - gauciau nuolatos keliauti daug, bet niekada nestumsiu ant savo salies, kaip cia kai kurie, na nebent prasides tokie dalykai kaip Ukrainoje ar Baltarusijoje. Esme ta, kad chebra pas mus neissilavine, pamato maza kamputi tikroves ir pradeda rekti. Kad ir del tu 10%. Jei pasiziuretumet, tai 10% graza pasaulyje dar maza, aisku priklauso nuo rinkos. Norvegijos rinka yra stipriai reguliuojama ir gan daug verslu yra garantuoti - pardavimu pasirupina valstybines imones. Is dalies tai gerai, bet musu visuomenei tai netinka - pas mus per daug sukciaujanciu ir "gudresniu".
Simplicity 2012-06-15 16:51
Immortallt, Lietuva pagal aukštąjį išsilavinimą turinčiųjų skaičių lyderiavo (gal ir tebelyderiauja) Europos Sąjungoje. Ar tai normalu? Ar normalu taškyti mokesčių mokėtojų pinigus naujų bedarbių rengimui? Teisė, psichologija, ekonomika, įvairaus plauko vadyba ir t.t. Visi žinom, kad jų Lietuvai tiek nereikia ir nereikės artimiausius 20 metų, bet vis tiek turim valstybines vietas. Pabaigę studijas vieni emigruoja, antri stoja į darbo biržą ir tik maža dalis geba įsidarbinti pagal specialybę, dėka savo žinių, talento ar paprasčiausių pažinčių Spaudoj pastoviai deklaruojama kova su jaunimo nedarbu, tačiau kasmet į gatves paleidžiama jų po keliolika tūkstančių Ir ką gi tai parodo? Mano galva, tai tik parodo, kad valstybinei politikai trūksta nuoseklumo (užsibrėžti tikslai keičiasi kas 4 metus). Pasiseka jei kokia valstybinei įmonei kliūna vadovas, norintis uždirbti pinigus. Taip bent jau kažkas tose įmonėse kruta iki kol valdantieji nesugalvoja giminaitį, švogerį ar į Seimą nepatekusį partietį į tą kėdę pasodint.
Swift RR 2012-06-15 18:28
Nu ir prikalbins grįšti atgal, kokią geltonplaukę kvanką
immortallt 2012-06-16 12:24
Simplicity, del mokslo pritariu 100% Visada sakiau reikia mazinti stipriai valstybiniu vietu finansavima. Zymiai geriau butu valstybines paskolos ar palukanu kompensavimas. Tada zmones prades galvoti ir rinksis mokslus tuos, kurie prides pajamu prie algos ir finansuos mokslus.
nondescript 2012-06-16 13:55
Tai tuomet čia irgi manipuliavimas žmonėmis. Jei žmogus sąmoningai apsisprendė emigruot, tai kam bandyt jį perkalbėt? Aišku ekonomika įtakojama nuotaikų, bet netiesiogiai. Tarkim jei pesimistinės nuotaikos priežastis - krizė, tai psichologas priežasties nepašalins, tik sušvelnins pasėkmes, o pasėkmės sušvelnint ir taip jau daug pinigų išmetėm į balą. Geriau padarytu ką nors realaus, tarkim pakeltų algas, pagerintų darbo salygas ir pan. Bent kažką, dėl ko būtų verta susimąstyti grįžti.
immortallt 2012-06-16 15:01
Nondescript, zmonemis manipuliuojama nuolat. Ir tu manipuliuoji kitais samoningai ar nesamoningai. O pesimistines nuotaikos subankrotinti banka gali labai lengvai ir tai ne karta pasaulyje yra ivyke bei turi savo pavadinima net "Bank Run", tai kai zmones del neaiskiu priezasciu pradeda atsiimineti pinigus. Kadangi bankas pinigus investuoja kitur ir dauguma tu investiciju nera likvidzios (neina parduoti greitai ir atgauti visus pinigus), bankas pristinga pinigu realiu metu, nors realiai jis turi turto daugiau nei reikia padengti visus isipareigojimus. Pvz praejusi krize Lietuvoje, tai jei ne ziniasklaida tiek gasdinusi zmones, krize galejo buti 20-50% maziau paveikusi. Kodel ? Todel kad zmones nuo 0 taupymo praktiskai perejo prie itin intensyvaus taupymo - uzduso vidinis vartojimas ir uzsidare ekonomika. Kirkilas tikejosi krize praeiti ant bangos, uzturbinus dar labiau vidini vartojima, bet krize buvo gerokai rimtesne. Ir ekonomika itakoja nuotaiku labai tiesiogiai. Ta pati akciju birza. Kai kas nors nutinka bloga, kainos varo zemyn, bet varo zemyn daugiau negu kad realiai nuverteja akcija, tada per kuri laika atsistato kaina i vieta, kai yra geri laikai zmones perka daug brangiau, nei akcija verta. Kad ir pvz dabartines apple akcijos, ju kaina yra milziniska (akcijos skirstomos i brangias ir pigias ne pagal tai kiek realiai kainuoja, o pagal tai, kiek gali atnesti pelno dividendais ar augdama), tai apple neturi nei tiek turto (praktiskai jokio), nei kada nors gales ismoketi tiek dividendu, kad tos akcijos apsimoketu. Bet apple fanai tiek yra nuproteje, kad jie nieko neskaiciuoja ir perka ju akcijas vis tiek, nes jie sventai tiki, kad apple yra pasaulio isganymas.
mykolas 2012-06-16 16:43
Man atrodo psichologų labiau reikia likusiems Lietuvoj nei emigravusiems
immortallt 2012-06-16 18:26
Sakyciau 80-90% VISU lietuviu reikia. Nes visi pilni kompleksu, kuriuos slepia bambedami, stumdami ant kitu ir kenkdami vieni kitiems. Va kad irgi, vakar masina paliko ant ivaziavimo i pozemini garaza ir dar uzstate priesgaisrini hidranta. Atrodo kas cia tokio, bet jei kiltu gaisras tai gali reiksti kazkieno gyvybe arba bent jau zymiai didesne zala - bet jam dzin. Kaip ir tiems, kurie uzstato konteinerius (pozeminiai). Uz 50m galetu palikti masina be jokiu problemu, bet zmogus tiek tuscias ir kompleksuotas, kad negali paeiti 50m - jis nori pasijausti reiksmingas ir kietas.
Simplicity 2012-06-16 21:24
Vien tik tai nuo didelio jaunimo nedarbo neapsaugos ir neatbaidys nuo aukštojo mokslo Pasiims paskolą, gaus atestatą ir išvažiuos į Norvegiją vidurių verst, kad paskolą atiduotų Čia reikia kažkokios strategijos, rimto susėdimo ir pamąstymo ką Lietuva, būdama strateginėj vietoj, galėtų pasiūlyti užsieniui (be vogtų automobilių ir emigrantų). Reiktų kažkokiu būdu pritraukti užsienio šalių pramonę, kad atsirastų poreikis studijuoti inžinerinius mokslus.
immortallt 2012-06-16 23:29
Uzsienio kapitalas ateitu jei mokesciai butu stabilus, geriau mokesciai didesni nei nestabilus. Taip pat sumazinti socialine apsauga - varzancius darbdavio ir darbutojo santykiu lankstuma, ka butent dabar Kubilius ir nori padaryti. Daugiau visa kita Lietuvoje investuotojams patrauklu. O mokami mokslai - tai yra prevencija valstybes biudzeto svaistymui svieitmui, kuri zmones nepasiima ir kuris nenaudingas valstybei ir visuomenei.