„Sony“ apie PS4: „Mes norime būti geriausi, net ir vėlesnio debiuto sąskaita“ (Video)  (4)

Japonų kompanija „Sony“ leido suprasti, jog kuriant „PlayStation 4“, prioritetas bus sukurti „geriausią“ naujos kartos žaidimų konsolę – kompanija nepageidauja daryti pačių pigiausių sprendimų rinkoje ir nesiekia bet kokiomis priemonėmis aplenkti „Microsoft“ su jos būsima „Xbox 720“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendraudamas su portalo „Gametrailers“ žurnalistu, „Sony Computer Entertainment“ padalinio Jungtinėse Valstijose vadovas Jack Tretton pareiškė, jog jo kompanija ketina sukurti geriausią sistemą, nors tai gali priversti debiutuoti vėliau už konkurentų sprendimus. „Mes niekada nebuvome pirmi. Mūsų pasiūlymai nebuvo patys pigiausi. Kalbame apie tai, jog reikia būti geriausiais, – pareiškė jis. – Jei galima sukurti geresnę konsolę, bet truputį vėliau už kitus – tai daug teisingesnis kelias, nei paskubomis kažką pateikti rinkai, o to kažko potencialas ilgalaikėje perspektyvoje išsikvėps.“

Idealiu atveju, tobulame pasaulyje, pageidautina sukurti pačią geriausią mašiną, kuri rinkoje pasirodo pirma, tačiau kartu yra pati pigiausia. Tačiau tikslas Nr.1 – išleisti pačią geriausią sistemą, ir mes visuomet į tai esame susikoncentravę“, – pridėjo jis.

Beje, 2011 m. lapkričio mėnesį „Sony“ padalinio Europoje vadovas Jim Ryan, duodamas interviu portalui „Eurogamer“, buvo pareiškęs, jog nepageidautina „PlayStation 4“ atveju pakartoti dabartinės konsolės „PlayStation 3“ klaidą, suteikiant „Microsoft“ visų vienerių metų bonusą, kai kalbama apie naujos kartos žaidimų konsoles: „Aš manau, mes nuspręsime, jog nepageidautina pavėluotai atsakyti į konkurentų veiksmus [naujos kartos „PlayStation“ atžvilgiu]“.

Ar nuo to laiko kas nors pasikeitė „Sony“ viduje, neaišku, tačiau dabar, praėjus šešeriems metams po „PlayStation 3“ debiuto, internete pasirodo vis daugiau informacijos apie naujos kartos „Sony“ konsolę, kuri žinoma kodiniu pavadinimu „PlayStation Orbis“. Manoma, jog šios naujojo produkto debiutas rinkoje įvyks 2013 m. pabaigoje, o daug žaidimų kūrėjų jau ruošiasi šiam įvykiui (bent jau „Ubisoft“ atstovai prasitarė, jog nesulaukia to momento, kada galės rinkai pristatyti naujos kartos konsolinius žaidimus).

Beje, „Sony“ atstovas taip pat pakartojo anksčiau išsakytus aukščiausio lygio vadovų žodžius, kurie skambėjo jau ne kartą – „PlayStation 3“ gyvavimo ciklas dar nesibaigė. Jack Tretton teigimu, dabar, antroje gyvavimo ciklo pusėje, žaidėjams yra geriausias laikas, kadangi pasirodo tokie projektai, kaip „Beyond“ arba „The Last of Us“, kurie visiškai atskleis PS3 potencialą. Jo teigimu, šiuo žaidimų konsolės gyvenimo periodu kūrėjai gali susikoncentruoti į žaidimų kūrimą, tuo tarpu patys žaidėjai – skinti kūrėjų darbo vaisius.

Kiekvienoje mūsų platformoje (trijose konsolėse ir dviejuose mobiliuose įrenginiuose) tikru tikslu buvo ilgi gyvavimo ciklai, įvairovė bei tokių esminių projektų pasirodymas, kurie išlaikytų žmonių susidomėjimą mūsų platforma; ir tai išliks mūsų prioritetu, jei kalbame apie naujos kartos PlayStation“, – pareiškė Jack Tretton.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: