Naujasis „Samsung“ vadovas labiau koncentruosis į programinę įrangą (Video)  (1)

P. Korėjos elektronikos giganto Samsung Electronics naujasis vadovas Kwon Oh-hyun savo kalboje, skirtoje jo paskyrimo į naująjį postą garbei, teigė, jog kompanija ypatingai daug dėmesio skirs programinei įrangai.

Kwon Oh-hyun mano, jog programinė įranga, vartotojo aplinka, dizainas ir panašios priemonės yra tie instrumentai, kuriais Samsung siekia išlaikyti numatytą kursą, stiprindama „Samsung“ pozicijas konkurencinėje aplinkoje ir išskirdama gamintoją iš kitų kompanijų aukščiausio lygio technologijų sektoriuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip žinia, „Samsung“ aktyviai didina savo rinkos dalį mobilių įrenginių sektoriuje, o didžioji sėkmės dalis nulemta išmaniųjų telefonų su operacine sistema „Android“. Preliminarūs flagmano „Samsung Galaxy S III“ užsakymai, neoficialiai duomenimis, buvo viršiję 9 mln. vienetų, o šiuo metu paklausa išlieka tokia didelė, jog kai kuriose šalyse teko atidėti išmaniojo telefono debiutą. Panašios sėkmės sulaukė ir planšetofonu pravardžiuojamas „Galaxy Note“, kuriam gamintojas jau ruošia pamainą.

Nežiūrint į tokius įspūdingus pasiekimus, kompanijos pozicijos kol kas dar pažeidžiamos. Nors „Samsung“ gamina tikrai nemažai aukštos klasės išmaniųjų telefonų, jos pastangos planšetinių kompiuterių rinkoje iki šiol ne tokios sėkmingos, kaip norėtųsi. Antra vertus, „Samsung“ mobilių įrenginių rinkoje kol kas nekontroliuoja jos įrenginiuose esančios operacinės sistemos

Kompanijos mobilūs įrenginiai veikia su operacine sistema „Android“, o tai, kai kurių ekspertų teigimu, gali priversti korėjiečius pasijusti esant tam tikroje konkurencinėje situacijoje po to, kai „Google“ įsigijo kompaniją „Motorola Mobility“. Šiuo metu „Samsung“ bando išskirti savo mobilius įrenginius grafine sąsaja „TouchWiz“, tačiau programinę platformą, iš esmės, plėtoja paieškos gigantas „Google“.

Kai kurie analitikai teigia, jog alternatyvi operacinė sistema „Tizen“ gali tapti tuo prioritetiniu programinių pastangų aspektų, kurių ketina laikytis dabartinė „Samsung“ su naujuoju vadovu. Operacinė sistema „Tizen“, kuriama bendradarbiaujant su korporacija „Intel“, yra programinė platforma, kurioje pagrindinis akcentas tenka HTML5. Antra vertus, paskutiniai trečių šalių darbai jau dabar leidžia šioje OS naudoti ir „Android" skirtas programas. Ar tokie analitikų spėjimai pasiteisins, turėtume pamatyti netolimoje ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: