„AMD Trinity“ ir „OpenCL“ skaičiavimų su „Matlab“ spartą padidina 2,5 karto (Video)  (2)

Renginio „AFDS 2012“ metu kompanijos „Accelereyes“ atstovas John Melonakos pademonstravo, ką gali hibridiniai AMD procesoriai „APU Trinity“ su profesionalams skirta matematine programa „Matlab“, kurią naudoja milijonai žmonių visame pasaulyje. „Accelereyes“ sukurta technologija „Jacket“ leidžia „Matlab“ dirbti ne tik su x86 skaičiavimų branduoliais, tačiau ir su technologija „OpenCL“ išnaudoti integruotąją grafiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu tai, jog demonstracijai buvo panaudotas kompanijos „Penguin Computing“ sukurtas serveris 2A00. Galima konstatuoti, jog AMD su hibridiniais procesoriais pasiekė ir serverių rinką, kurioje x86 branduolių ir grafikos galios simbiozė gali duoti tikrai puikių rezultatų. Tiesa, nors demonstracijai pasirinktas serveris su „APU Trinity“, oficialiai „Penguin Computing“ šiuo metu siūlo sprendimus tik su „APU LIano“, nors tai, iš esmės, nieko nekeičia: programinė įranga sugeba išnaudoti ir šiuos APU.

„Accelereyes“ pažymi, jog tik vienas x86 branduolys AMD procesoriuje leidžia pasiekti maždaug 17 kadrų per sekundę spartą (atliekant ribų paveiksliuke įvertinimą), tuo tarpu integruota grafika dėl „OpenCL“ užduotį gali atlikti 1,5 karto greičiau. Taip, apjungus x86 branduolius ir integruotąją GPU posistemę, skaičiavimų spartą galima padidinti maždaug 2,5 karto. Daugiau apie šią technologiją žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)