"MediaTek" žada "Galaxy Nexus" lygio telefonus už $200  (2)

Taivano "MediaTek", už 3.8 mlrd. JAV dolerių įsigijusi kompaniją "MStar", greitu metu taps ketvirtu pagal dydį pasaulyje mikroschemų gamintoju. Šalia gamybinių pajėgumų įmonė yra gerai žinoma savo gaminamomis nebrangiomis mobiliosiomis platformomis - jų dėka vidutinė išmaniųjų telefonų kaina nuolat mažėja, tuo tarpu biudžetinių modelių funkcionalumas nuolat auga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien yra gana sunku surasti išmanųjį telefoną su operacine sistema "Android 4.0", kuris be abonementinės sutarties būtų siūlomas už $200 (~ 540 lt) kainą. Šią situaciją nori pakeisti "MediaTek", kuri pristatė apartinę platformą MT6577, skirtą biudžetiniams telefonams bei leidžiančią juos padaryti galingesniais, o kartu ir patrauklesniais. Taivaniečių kompanijos sukurta sistema turi du "ARM Cortex-A9" architektūros skaičiavimų branduolius, dirbančius 1 GHz taktiniu dažniu, "PowerVR SGX Series 5" grafiką ir integruotą HSPA modemą su 3G palaikymu.

Praėjusiais metais šios specifikacijos buvo aukščiausios klasės mobilių įrenginių prerogatyva. Tačiau dabar jos jau nieko nestebina, nors tokių mikroschemų ir toliau pakanka "Android" darbui, esant HD 720p ekrano raiškai, bei aukšto raiškos vaizdinės medžiagos dekodavimui. Naujasis MT6577 pakeis pirmtaką MT6575 ir jau šią vasarą debiutuos išmaniuosiuose telefonuose. Pirmiausia tai turėtų būti tokių "MediaTek" partnerių, kaip "Lenovo", "Gigabyte", ZTE ir kitų sprendimai, tačiau vėliau, tikėtina, jog jų pėdomis paseks ir kitos kompanijos.

Pati "MediaTek" gana optimistiškai žiūri į ateitį: neseniai ji jau padidino savo mikroschemų pardavimų prognozes 1.5 karto. Jei taivaniečių kompanijos vadovybės nubrėžti planai bus įgyvendinti, rinkos ekspertai prognozuoja, jog "MediaTek" gali tapti ne ką mažesniu rinkos žaidėju, nei kompanija "Qualcomm".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: