Į kovą su malūnais Lietuvoje įsijungia dar daugiau žmonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tarkvinijus Išdidusis 2012-07-08 18:46
Loggo, pasistatyk namą už ~ 50 m. nuo vėjo jegainės arba šiek tiek arčiau, pagyvenk ten porą mėnesių ir tada pasakyk, ar tikrai viskas tvarkoje.
Vytax 2012-07-08 20:21
Lietuvoje yra pilna teritorijų kur tos vėjo jėgainės galėtų suktis niekam netrukdydamos. T.y. pas mus daug tokių vietų kur poros km. spinduliu išvis nėra gyventojų. Tačiau verslininkams neparanku ten statyti. Nes ten kur nėra gyventojų nėra nei elektros linijų, nei privažiavimo kelių. O kiekvienas elektros linijos ar kelio kilometras kainuoja ir kainuoja daug. Tokia va ir lietuviško verslo specifika. Geriau pasipykti su kaimynu, svarbu tik centas kišenėje.
enternald 2012-07-08 21:40
Karti ant šakos būtų tokius per maža: nenori atominės, nenori vėjo parkų, nenori dujų terminalų, nenori šiukšlių deginimo gamyklų. Ekoretardizmas. Aš tokius atjungčiau nuo elektros tinklo, išjungčiau komunikacijas, atimčiau laikrodžius, iš namų išnesčiau visus baldus, įrankius ir palikčiau. Kai bandytų pasikurti laužą užgesinčiau, CO2 išmeta; Kai medį bandytų nukirsti, sustabdyčiau miškų naikinimas. Kiek laiko taip tokie žmonės ištvertų? Gerai man jau garas nuėjo.... Ką siūlytų vėjo energetikos šalininkai kažin, kaip su tokiomis bendruomenėmis susitvarkyti? Jų bus ne viena. Kaip matau protingo sprendimo neįmanoma rasti. Visokie garsai ir šešėliai ir panašūs demonai žmonių akyse neišsklaidomi.
spak 2012-07-08 23:22
Pažiūrėk Lietuvos vėjų žemėlapį, vėjo jėgainės tikrai nepastatysi bet kur. Galima aišku statyti bet kur bet našumas bus mažas. http://www.neg.lt/sv/vejoatlasasNEG.jpg O dėl atliekų deginimo elektrinės Klaipėdoje, tai statybas planuojama užbaigti šiemet, o ekplotaciją pradėti 2013 I ket pabaigoje - II ket. pradžioje. Pajėgumai tokie, kad Klaipėdos regiono šiukšlių nepakaks, bus deginamas ir biokuras. jei atmintis neapgauna kuras - 60% šiukšlės, 40% biokuras.
loggo 2012-07-09 01:01
Mano pasisakymo esmė nebuvo paneigti garso dažnių intervalo, kurio žmogaus ausis negali girdėti, egzistavimą, o suabejoti tų kaimiečių teiginiais, jog tų malūnų skleidžiamas 'infragarsas' yra bent kiek jiems žalingas. Tai yra iš šiknos ištrauktas argumentas. Niekas tų malūnų jiems prie lovos galo nestato.
immortallt 2012-07-09 01:23
Planas buvo 100% siuksles, veliau pradeta galvot 75-25%. Galbut dar nuleido kartele - nezinau. Kas nors esat gyvene per 2 kilometrus nuo greitkelio ? Tai triuksmas didesnis nei bunant nuo vejo jegainiu parko per kilometra.
Smėlis 2012-07-09 16:46
žalingas. Jam yra nustatytos normos, kurios negali būti viršijamos. Labai šaunu, jei nustatytų reikalavimų laikomasi, bet klausimas: o ar mūsų žemelėje taip tikrai bus? Esu Švedijoje stovyklavęs netoli tokių vėjo jėgainių. Nenorėčiau šalia jų gyventi. Aišku, gal ir pavyktų priprasti, bet bent pradžioje tikrai prie jų nejauku. O tada ir vėjo nebuvo didelio.