„Apple“ nusispjauti į nacionalinius ekologinius standartus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

desant 2012-07-12 15:25
apple nusispjaut i viska, isskyrus patentus
keturi 2012-07-12 15:36
Irenginio svoris ir storis cia tikrai nei prie ko, klijuotos detales arba kitaip tariant irengimu blokai naudojami ne tik kompiuterineje pramoneje ir yra skirti vien tik pelnui uz parduodamas atsargines dalis didinimui, nes pakeisti sugedusios detales yra neimanoma, reikia keisti visa irengimu bloka. Kartais atsarginiu daliu biznis nesa didesni pelna nei tiesioginiai kazkokiu produktu pardavimai, pvz. automobiliu pramoneje.
g3n1us 2012-07-12 20:00
Faktas, juk macbook air (bent jau senesniuose) modeliuose baterijos buvo prisukamos. Na, gal po metų išleis su varžteliais, kad jau taip visi "verkšlena". O šiaip manau, kad šiam sprendimui įtakos turėjo kitų gamintojų veržimasis į ultra plonų kompiuterių rinką. Sunku jiems konkuruoti su pigesniais kompiuteriais, tai ir prasideda klijuojamos baterijos, integruojami ramai ir panašiai, juk niekas jiems nedraudžia gaminti pigesnių kompiuterių ir įvykdyti daugiau pardavimų, kaip ir visi kiti, o ypač Windows 8 laikais, tai turėtų tikrai neblogą pasisekimą, jei kompai kainuotų, kaip konkurentų. Žinoma tai gali sužlugdyti app sotore, nes kur didesnės masės, ten didesnis piratavimas. Ir šiaip jiems būtų pats laikas susitaikyti su ta mintimi, kad rinkos niekada neužkariaus su tokiomis milžiniškomis kainomis, bet kol kas jiems apsimoko gyventi ir taip. Kas nenorėtų gaminti mažiau, uždirbti daugiau.
Myslius 2012-07-12 20:13
Jei neklystu tai jie jau uzkariave mobiliuju rinka, 70% ar kazkas tokio is mobiliu pardavimu uzdirba Apple, visa kita like visu kitu gamintoju kartu sudejus. Pries kokia metus buvo staipsnis kaip kaip apple uzdirba daugiau nei kiti trys stambiausi gamintojai. nors parduoda daug maziau. Pasitikslinau: 75% http://news.cnet.com/8301-13579_3-57371 ... e-profits/ 75% galima pavadint monopolija, taigi galit pradet streikuot Apibudinsiu bendrai: Nei vienas samsung atstovas nepasakys kad jie kopijuoja apple, nei vienas is apple ne pasakys, jog samsung nekopijuoja apple. Vartotojas kuriam aktuali kaina, nepalaikys apple. Zmones visada kovoja pries korporacijas, kuo kompanija turi daugiau itakos tuo zmones labiau kovoja, kadangi nori buti laisvi. Kaip seniau visi nekente microsoft, nes turejo monopolija, taip dabar pradeda nekesti apple. Juokais, nejuokais, bet asmeniskai kiek patyres... tai galima juoktis is paciu zmoniu ju beprasmio kovojimo. Uzdaras ciklas, niekada nesikeicia, is dalies savikontrole.
Vytax 2012-07-12 20:28
Kai ekrano storis vos keli mm. tai aš labiau pasitikiu klijų tvirtumu, o ne kažkokiais varžtukais. Vis tiek ekranas tai ne ta dalis kuri dažnai gestų ir reikėtų keisti. Didesnė problema baterija. Bet jei baterija ilgaamžė, tai irgi atleistina.
g3n1us 2012-07-12 20:30
Oho, tikrai daug. Bet čia ne monopolija, nes pardavimai turėtų būti tikrai mažesni. Kita vertus, tegul perka kas ką nori, bet va jei nebūtų iš ko daugiau rinktis, tik jų brangūs kompai, tai tikrai būtų daugeliui liūdna padėtis. Ilgaamžiškų baterijų nebūna, visos turi ribotą įkrovimų kiekį, jei kompą naudoji, kaip nešiojamą, tai tikrai teks keisti bent vieną kartą. Dėl klijų, tai kažkodėl netikiu, kad tai labai jau geresnis variantas, nes macbook air, tai kaip ir sakiau, baterijas buvo priveržę su varžtukais. Dėl ramų, tai tiek to, vistiek jie negenda, tik kad tenka iškart pirkti daugiau ir už brangiau. Šiaip kam pinigai ne problema, tai dėl visų šitų dalykų galima nesinervuoti, čia panašiai, kaip kad perkant porsche, reikia turėti pinigų ant kuro ir brangesnių dalių, brangesnio taisymo.
Myslius 2012-07-12 20:35
Pardavimai mazesni, tai sneka apie apple uzkelta kaina.
Myslius 2012-07-12 20:42
Paieskosiu straipsnio...
g3n1us 2012-07-12 20:43
Myslius, tai suprantu. Tiesiog sakau, kad per mažai parduoda, kad taptų monopolininkais. Čia labiau reikėtų pergyventi dėl samsung, nes tie smarkiai kyla su pardavimų kiekiais. Bet idealiausiu atveju MS įneš atsvarą ir būtų konkurencinga, jei Samsungas čia pat vėl neužkariaus MS telefonų rinkos.
Myslius 2012-07-12 20:52
http://www.ekonomika.lt/naujiena/apple- ... 15475.html Nerandu technologijos.lt straipsnio, bet ten siek tiek senesne informacija kaip apple parduodama 4-5% telefonu pasiiima 33% pelno. Uzimama dalis pagal OS: iOS:30%, pirmauja android. Samsung kyla, nors ir pateikia pigius sprendimus. Beto priminsiu jog Samsung tai korejieciu kompanija, kuo didesne kova tarp siu kompaniju, tuo labiau laimes galutinis vartotojas. Dar galima prideti: http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_operating_system mobile data usage shows 65% of mobile data traffic to be from iOS, 20% from Android, 2% from BlackBerry, 1% from Symbian, and 1% from Windows Phone. Reikalingos abi kompanijos, tikrai nenoretut, jog neegzistuotu tik viena ar kita. visiskai pritariu
Myslius 2012-07-12 21:25
Dar Nokia pridesiu. Jei Nokia pasiims bent 10-15% per artimiausius metus tai bus labai gerai, asmeniskai duociau kokia 6-8% (optimistiskai), galbut uzteks issilaikyti, o galbut ir ne. Mano manymu pagrindine Nokia klaida, tai butent vienu zingsniu toliau zenge nei butu galima, ji bando uzpildyti Apple rinka, o ne pigiu smartphone'u pardavimais. Jei jie butu laiku sureagave, dabar butu Samsung vietoje. Zinoma, siekia geriausio... Bet toks labai paprastas klausimas, kai kaina panasi ka rinktumeisi: iphone ar nokia (Nepaisant nacionalizmo, kai suomijoj itin dideli nokia pardavimai, visur kitur maziau)? Dar galima paklausti ar nokia ar samsung? Dauguma ir tai samsung del android pasiimtu. Ant ko islosia tai ant Europos pardavimu, kadangi gana zema kaina gaunasi. Kaip seksis? matysim... stebuklo tikrai nebus.
g3n1us 2012-07-12 21:49
Čia jau visiškas offtopic, bet tarp Nokia ir iPhone, tai tikrai imčiau iPhone, o pats? Dėl pavėlavimo, tai nežinau, aš labiau linkęs galvoti, kad jų klaida buvo nepasinaudoti Android traukinuku, tuomet tikrai būtų pardavimai didesni nei dabar su MS, gal net užėmę Samsung vietą, nes jei tektų rinktis telefoną tarp Androidininkų ir Nokia būtų tarp jų, tai greičiausiai imčiau Nokia, nepaisant dizaino, o Nokia su MS, tai manęs visiškai nedomina, o dabar dar ir dizainas nelimpa, tai ką žinau. Mano akimis žiūrint, tai gaunasi visiškas mėšlas. MeeGo irgi nesudomintų, nes aš nesiruošiu su telefonu dirbti ar žaisti su kažkokiais advanced dalykais. Pirmus pora mėnesių gal ir įdomu, bet vėliau, tai jau ir erzintų.
Myslius 2012-07-12 22:03
imciau iPhone, nokia nesuspejo i traukini, jei butu spejus... butu kartu su Samsung, jei greiciau - tuo labiau. Kazkoks stambiu koorporaciju uzmigimo desnis egzistuoja Kas del dizaino tai gerbiu MS kad pasiule kazka naujo, tik abejociau to sekme.