Internet Defence League: su Batmano logotipu į kovą už interneto laisvę  (4)

Kuo labiau plečiasi ir didėja internetas bei jo įtaka, tuo daugiau tiek valstybiniame, tiek ir komerciniame sektoriuose atsiranda norinčių kontroliuoti visą šią milžinišką erdvę bei joje gyvenančią bendruomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užtenka prisiminti aštrią ir kartu negatyvią reakciją sukėlusius JAV įstatymų projektus ACTA, SOPA ir PIPA, taip pat nemažą audrą kaimyninėje Rusijoje sukėlusį įstatymo projektą apie „Interneto juoduosius sąrašus", kurie prisidengia vaikų apsauga, tačiau akivaizdžiai bado akis noru cenzūruoti Pasaulinį tinklą.

Štai būtent prieš tokius „sopininkus“ bei „pipininkus“ (o jų anksčiau ar vėliau vis tiek atsiras, tik kitokia forma) ir turės kovoti oficialiai „paleistas į atvirus vandenis“ projektas Internet Defense League. Naujos organizacijos, už kurios nugarų stovi tokios bendruomenės ir kompanijos, kaip Mozilla, Reddit, WordPress ir EFF (Electronic Frontier Foundation), pagrindinėmis užduotimis taps vartotojų konsolidacija ir plataus masto informavimas apie bandymus kėsintis į WWW laisvę.

Įdomu tai, jog naujos Lygos simboliu tapo kiek perdarytas Batmano logotipas, kuriame šikšnosparnio siluetas pakeistas į kačiuko snukutį. Į naują organizaciją gali įstoti visi, kurie turi būtinų darbui internete žinių ir įgūdžių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)