Būkite budrūs naudodamiesi bankomatais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Linas000 2012-07-24 14:09
Na, ir nepaisant to, buvo nuspręsta, kad kasose yra geriau ne pasirašinėti, o vesti PIN kodą. Praktiškai bet kas susidomėjęs mano PIN kodus žino geriau nei aš. Juk bet kurioje modernioje prekybos vietoje yra vaizdo filmavimo kameros apsaugai "užtikrinti", fiksuojančios ką pirkėjai daro prie kasų. Keli apsipirkimai to paties asmens ir štai jau iš vaizdo įrašų galima atskirti kokį pin įvedinėju kiekvieną k. Belieka pasidaryti kortelės kopiją.
g3n1us 2012-07-24 14:31
Labai geras straipsnis. Dabar norėčiau kreiptis į nukentėjusiuosius. Pirmiausia, tai už bankomatų saugumą atsako bankas, o ne Jūs, todėl bankas PRIVALO gražinti patirtą žalą. Jei kortelės sutartyje parašyta, kad draudžiama kortelę paskolinti ar duoti tretiesiems asmenims, tai jie Jus kaltina padarius nusikaltimą. Čia jie turi įrodyti, kad padarėte nusikaltimą. Priešingu atveju bankas atsako dėl patirtos žalos, neužtikrinant saugaus bankomato naudojimosi. Jūs turite įrodyti, kad Jūsų ten nebuvo, apiplėšimo metu. Jei nėra įrodymų, tai prašykite bankomato vaizdajuostės ir suraskite bruožų kurie įrodytų, kad tai ne Jūs. Visi bankomatai turi kameras. Jei sako, kad tai gali būti ir Jūsų draugas, tai pasakykite, jog tai absurdas ir reikalaukite įrodymų, nes dėl bankomatų veiklos atsako BANKAS! Ir jis turi įrodyti, kad pinigus nusėmė Jūsų draugas, o ne nusikaltėlis, kuris išnaudojo banko saugumo spragas. Tarp kitko, bankas privalo gražinti pinigus, jei būna įvykdyta elektroninės bankininkystės vagystė. Lai neknisa proto, kreipkitės į vartotojų teises, kad bankas neprisiima atsakomybės dėl savo bankomatų padarytos žalos. Klauskite pareigūnų ar yra daugiau nukentėjusiųjų, kurie pinigus išsiiminėjo toje pačioje vietoje, kaip Jūs. Tai labai svarbus apsektas, nes tai dalinis įrodymas, kad įvyko masinis apiplėšimas. Nepasiduokite. Jie Jus kvailina, kaip mažus vaikus. Čia reikia tik užsispyrimo ir pinigus atgausite tikrai. Daugiau apsiskaitykite apie savo teises ir jų pareigas, susiraskite info apie klientų apsaugos institucijas, susisiekite, nepamirškite, kad skundai nebūtinai turi apsiriboti Lietuvos teritorija, mes gyvename ES. Spauskite visus, kurie gauna valstybės pinigus už tai, kad Jums padėtų.
scepticism 2012-07-24 15:29
o tai nesuprantu kaip nepastebetai jie visa ta aparatura sumontuoja. o jei jau sumontuoja tai gi yra kamera kuri viska filmuoja. ar ja uzdengia ar buna su kaukem?...
pozitronas 2012-07-24 15:44
vien pin kodo neuztenka reikia nuskaityti ir magnetini takeli, o parduotuves atveju lusta. kolkas lusto dar nenuskaitineja, o skimeri parduotuveje sunku itaisyti nepastebetam
g3n1us 2012-07-24 15:56
Greičiausiai ateina naktį prisidengę veidus. Kartą rodė per TV, kaip prisidengę veidus bandė kažką padaryti su atsuktuvu, bet pagavo policija. Realiai turėtų bankai stebėti savo bankomatus gyvai, ištisą parą arba dažnai tikrinti bankomatus, o radus tokį prietaisą užblokuoti korteles kurios buvo panaudotos po paskutinio patikrinimo ir su pareigūnų pagalba bandyti sugauti sukčius. Bet jie pasirinko lengvesnį būdą, nutylėti, nes apgautieji ramiai padengia nuostolius, be didesnio žiniasklaidos dėmesio su antireklamomis. Užtat ir sakau, kad mažiausia ką gali padaryti bankas Jums, tai padengti patirtą žalą. Ir tai jiems tai pigiau atseitų už blokavimus visų kortelių po paskutinio patikrinimo. Čia reikia įstatymų leidėjų dėmesio į problemą ir pataisų.
gedas 2012-07-24 18:25
o nepagalvoji, kad pasidaryti kortelės kopiją yra daug sunkiau, negu nušvilpus kortelę atsiskaityti ją prekybos centre ir pasirašyti? Iš tikrųjų PIN vedimas pirkimo metu prideda saugumo, o ne kaip tu galvoji, padaro priešingai.
Wolfy 2012-07-24 19:22
Niekada bankai man pasitikėjimo nekėlė, dėl to, stengiuosi visada visus pinigus išsiimti iš kortelės. O ją palikti tuščią ar su minimalią pinigų sumą.
evaldosia 2012-07-24 19:52
greičiausiai bankai apie visas pinigų vagystes iš kortelių nutyli,dėl antireklamos,o kas savo sąskaitos tuštinimo,tai diabetinėse kortelėse per visą lietuvą guli milžiniška suma pinigų už kuria bankas nemoka palūkanų,nors bankas už kiekviena pinigų krustelėjima lupa pinigus.išėmę vinigus skriausite banką ,bet padėsite valstybei,nes ta galės išspausdinti daugiau grynujų,tai yra gaus pskolą(irgi beprocentinę)ne visiems gerai grynieji namuose,gali pavogti.