Pasirodė naujoji „Apple“ operacinė sistema OS X Mountain Lion (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2012-07-26 10:38
Šiaip viskas ok, neblogi patobulinimai, tik man įdomu, ar gyvūnų rūšys dar nėra užpatentuotos?
g3n1us 2012-07-26 14:06
Subtilus humoras, kad nepalaikytų fanatiku? Šiaip labai patiks tiems, kas turi iPad ir mac kompiuterius, o ir kaina tik 16 eurų lietuviams.
Giedriusd 2012-07-26 14:11
Vat kaina tai nustebino, 16 euru (55lt), tokia kaina jau tikrai lengviau susimoketi nei kelis simtus lt del windows. kazkaip iki siol nebuvau atkreipes demesio kiek gi kainuoja tie Mac OS.
Foxman 2012-07-26 14:15
Pilną kainą sumoki pirkdamas 2x brangesnį PC (MAC)
Arwis 2012-07-26 14:23
Man patinka kelias kuriuo Apple eina su pilna integracija tarp Apple produktu. Taip galit sakyti kad Microsoft jau nuo Vistos laiku siulo integracija tarp windows OS'u per Home Group, bet is patirties galiu pasakyti, kad tai toli grazu neisbaigta funkcija, kuri labai jau kabinejasi del visko. Nepatiks kazkas - neveiks ir piskis kol vel sutvarkysi. Jau nekalbant apie tai kad dauguma vartotoju net apie tai nezino, nes homegroup reikia atrasti kadangi jin yra gerai paslepta, o paslepta del to, kad paprastas vartotojas susinervuos kol ja paleis veikti. Taciau su Apple produktais tokiu bedu nera, pas juos integracines technologijos veikia beveik idealiai. Niekada nekyla problemu, viskas automatizuota, tau kaip useriui beveik nieko nereikia daryti. O jai kas neveikia, restartuoji viena kar kita prietaisa ir vel viskas pasitaiso. Paprasta, patogu ir malonu naudotis. Zinoma kai Apple tai padaro, kitos kompanijos paseka tuo pavyzdziu ir baigia vystyti savo integracines technologijes iki panasaus lygio ir po to rekia kaip Apple tai nukopijavo. Apple nekopijuoja, jie tiesiog pakelia technologija i kita lygi. Microsoftas jau 4 metus turejo isvysti Home Group i ka nors gero, taciau kaip buvo bala pries 4 metus, taip liko ir dabar. Apple gal ir nepasiulo daug revoliuciniu technologiju ar sprendimu, taciau Apple pasiulo technologijas ir sprendimus kurie veikia.
Styvenas 2012-07-26 14:49
Sumoki už kompą nežinia kiek, atrodo, aukso vertas, kad jis per savo gyvavimą neatsiperka. Well.... bet gauni nauja versiją operacinės.
g3n1us 2012-07-26 15:29
Pridursiu, kad Apple supportas yra vienas iš geriausiai išvystytų visame pasaulyje. Net būnant visiškai nesuinteresuotam IT technologijomis galima nemokamai susisiekti su jais ir jie atsiųs konkrečių žingsnių eigą, o dažniausiai problemą sutvarko nuotoliniu būdu, per Jūsų Apple ID. Tarkim, per iTunes parsisiuntė ne visa daina ar kažkas atsitiko, tai jie padarys taip, kad kitą kartą įsijungus kompiuterį automatiškai susitvarkytų. Kitas atvejis kuris man nutiko, tai senų nuotraukų bibliotekos perkėlimas į naują kompiuterį. Įvyko klaida, nes nuotraukas perkėliau po programos updeitinimo, o ne prieš jį ir tai atlikau visiškai ne taip kaip reikėjo. Parašiau laišką, man parašė žingsnių seką, bet vėl neteko pajudinti nei pirštelio, nes jie padarė, kad automatiškai parsisiųstų updeitas dar kartą, kuris sutvarkė mano problemą. Visada pasiteirauja ar Jums viskas pavyko sklandžiai ir maloniai atsiprašo. Toks vaizdas, kad jų tikslas padaryti kiekvieną apple vartotoją laimingu žmogumi. Niekur dar nemačiau tiek daug pagarbos, kaip pas Juos. Užsienietiškuose forumuose tenka dažnai perskaityti, kaip žmogui iškyla problema ir kitą dieną nuneša kompiuterį į parduotuvę, kur jam pataiso nemokamai ir dar paaiškina, kas buvo ir ką reikėjo padaryti. Vienas įdomiausių istorijų buvo ta, kad pasibaigus garantiniui buvo pakeista motininė plokštė ir ekranas nemokamai, nes nusprendė, kad tai jų brokas. Kai tuo tarpu, kai parašiau samsungui laišką, jog jų įrenginys stringa ir nežinau ką daryti, tai jie nieko neatrašė, net neketino atsiprašyti ar išsisukinėti. Tada paklausiau ar mano įrenginys gaus atnaujinimą, atrašė, kaip kokiam pakeleivingam valkatai "nežinau". Visiškai jokių išraiškų, kad bent būtų dėkingi jog perkame. Padariau klaidą, kad negražinau įrenginio, dabar teks pirkti naują, išleisiu daugiau nei būčiau išleidęs pirkdamas apple produktą iškart (skūpas moka du kartus?). Na, bet yra posakis, klientą gali apgauti daugiausia 2 kartus. Prisimenat anti apple protestus kuriuos suorganizavo samsung? Kai rėkė wake up ir panašiai... Tai va, panašiai elgiasi ir su savo klientais.
faktas 2012-07-26 16:43
Ne, aš nesu Apple fanatikas. Kažkada norėjau iPhone, nes jis tarp tokių pačių įrenginių buvo geriausias. Bet dabar privalumų kaip ir nebeliko. Jei rimtai, tai šios firmos produktų maksimaliai vengiu. Kai apsidairau, daugiausia iPhone naudoja pusprotės barakudos, iš Airijos keliams mėnesiams grįžę "treininginiai pacanėliai" ir daug kitų panašių. Tikrai prisipažinsiu, kad pažįstu mažai išsilavinusių žmonių, kurie naudotų iPhone. Dažniausiai žmonės Apple renkas, nes nori parodyti, kad jie išpyzdėję gerokai labiau nei visi kiti ir tuo yra gerokai pranašesni. Bet, žinoma, ne visais atvejais.
g3n1us 2012-07-26 16:59
Aš juk nesakiau, kad tu fanatikas. Dėl emigrantų, tai jau įsivaizduoju. Užtenka paskraidyti į Londoną ir prisižiūri gyvų anekdotų. Pvz. ėj, tikiuosi tas juodis nesėdės šalia mūsų! Rėkia per visą lėktuvą... O jį atsisuka puse lėktuvo, kad pamatyti kas čia per durnelis rėkauja. Po to užsisakinėja maistą vos ne rėkdami, kad visi girdėtų jog JIS PERKA ir MOKĖS SVARAIS arba moka suskelti bajerį "laužyta" anglų kalba, taip garsiai, kad man juokas ima iš jo anglų kalbos labiau nei iš bajerio. Žodžiu liūdna tikrai nebūna.. Kai kurie tik susižvalgo besišypsodami... O kiti bando "perrėkti"... Esmė yra paprasta, kad ir ką turėtum, tai nepakeis tavęs, kaip žmogaus. Yra ir su naujais BMW visureigiais treninguotų "verslininkų", bet nuo to į juos niekad nežiūrėjau, kaip į rimtus ar protingus žmones.
Arwis 2012-07-26 17:50
Cia turbut priklauso nuo to su kuo bendrauji. Pas mane beveik visi draugai, bendradarbiai ir managers naudoja iPhone ir jie tikrai nera pusprociai ar treniginiai. Aplamai Danijoje labai daug iPhone vartotoju nes cia ji su sutartim pasemus visikai neraizo tavo pinigines. Jau nekalbant apie isskirtini apple garantini. Buvo sugedes iPhonas draugo tai kol 3 savaites taise jam nuo pat pradziu buvo duotas naujutelis, kol sutvarkys jo. Girdejau apple taip pat daro ir su kitais savo produktais garantinio atveju.
Arthuras 2012-07-26 17:56
Apple turi daug vartotojų tame žmonių tarpe, kurie linkę rinktis labiausiai išreklamuotą produktą ar tą, kurį turi jų pažįstami. Tie, kurie nors kiek raukia, ką perka - perka kitus produktus.
Arwis 2012-07-26 18:43
Oj tik nereikia. Reklama dar ne viskas, kaip jau kazkada rasiau gali reklamuoti kiek nori taciau #1 niekada nebusi jai nepasiulysi produktu kurie atitinka reklama. Esme ne procesoriu skaiciuje ar daznyje, esme tame kaip pats produktas veikia, o Apple produktai veikia beveik nepriekaistingai. Vidutiniui vartotujui nusispjauti ant techniniu parametru.
Swift RR 2012-07-26 19:15
Prisidėk dar ir mane prie savo ignoruojamų žmonių sąrašo, nes aš Jo visai nelaikau kažkokio apple fanatiku iš šito komentaro.
blizzard 2012-07-26 20:45
Va aną dieną kaip tik žiūrinėjau apple kompiuterius, nežinau iš kur jūs ištraukėt jog jie su kitais palyginti beprotiškai brangesni? Gal aš tiesiog neatkreipiau labai didelio dėmesio į technines specifikacijas, bet kiek žiūrėjau apple laptopui už 7000lt (na kaina tikrai kosminė) konkurentų sunku būtų surast jų kaina irgi labai panaši ir technologijos skirtumai matosi akivaizdūs apple laptopoas kokius 5x plonesnis lyginant su konkurentų, energijos suvartojimas visai kitas ir t.t. http://www.ishop.lt/mac-kompiuteriai/ma ... #details_2 tarkim nematau labai daug pigesnių laptopų su tokios raiškos ekranu ir su tokia geležim arba šis http://www.varle.lt/nesiojami-kompiuter ... 82212.html Ir pvz už tokią kainą perkant apple produktą gauni žymiai kokybiškesnį daiktą pvz už tokią kainą jau būtų sunku surast kur ydėti Ram 1333Mhz dažnio praktiškai visur eina 1600Mhz o pas konkurentus daug kur sukišti tie 1333Mhz dažnio ramai, jeigu ne jie, tai procesoriai pvz ne i7 bet i5, praktiškai visuose laptopuose ekranų raiška standartinė, o apple (kaip matėt pirma skelbime) net 2880x1800, tyngiu vartyti tuos skelbimus, bet kiek perverčiau ekrano su didesne raiška matyti neteko. Taip kad nematau kur tos dvigubai aukštesnės kainos ar kaip jūs čia išsireiškėt.. gal nemoku ko žiūrėt?
deivec 2012-07-26 21:45
iCloud, Messages, Reminders, Notes, Notification Center, Share Sheets, Twitter, Game Center, AirPlay Mirroring ir Gatekeeper CIA DABAR DEL TO KURIAMOS NAUJOS OS ?????????????
Myslius 2012-07-26 22:03
deivec, taip butent del to ir sukure nauja OS. O jei rimtai tai cia tik major update, o ne nauja OS, is 10.7 i 10.8 versija. Apple visai kitaip versijuoja nei Microsoft. Beto vieno klaustuko uztenka, ir nebutina rekti, normaliai paklaust galima.
g3n1us 2012-07-26 23:14
Norėtum taip lengvai išsisukti.. Tu patenki į nelabai protingų žmonių sąrašą, nes aš jo nepalaikiau fanatiku, o paklausiau paprasto klausimo apie jo humorą.
Arwis 2012-07-27 02:07
As ir pabandziau pasidometi situom, taip kad tikrai, sunku net rasti kazka panasaus kas atitiktu Mac'o specifikacijas uz 2x mazesne kaina. Yra panasiu laptopu uz ~700 litu pigiau, taciau kaip minejai ekrano raiska mazesne, baterijos talpa mazesne, sunkesni etc. Ne vienas kitas gamintojas nesiulo savo high-end laptopu su default SSD disku. O jai paziuri kainas ir pakeisi ju 500-1000 GB HDD diskus i 512GB SDD(kaip pas Macbook Pro) kainos skirtumo praktiskai neliks. Sudejus visus plius ir minus, Apple produktas gaunasi visai patrauklus pasiulymas. Jai atvirai paziurejus Macbook Pro specifikacijas(ta uz 8 000 litu) ir dirbant koki nors grafini darba nelabai ir yra geresniu laptopu is ko rinktis. Taigi pakalbekit kas nors kaip Apple produktai yra zymiai brangesni!
werafonas 2012-07-27 02:20
Tik klausimas koks skirtumas tarp 1333Mhz ir 1600Mhz? Kad .rar bylą archyvuos 5 sek greičiau? O taip pat ir dėl i5 vs i7. Ką tu veiksi su laptopu, jog net jaustųsi skirtumas tarp i7 ir i5? Jau net nekalbant apie įprastą home user. Su ta ekrano įstrižaine tokia pati situacija. Ekranas juk ne 27", o vos 15,4". Skirtumo ten didelio neįmatysi. Išvada - tokie kompiuteriai skirti itin siauram vartotojų ratui(Pvz kas dirba su Dizainu, projektavimu ir kam reikia mobilaus darbo įrankio), todėl ir duomenys kiti, ir tik Apple tokius gamina (kalbu apie konkretų pirmąjį variantą už ~8000Lt). Kiti gamintojai gi specializuojasi daugiau link platesnių rinkų. Todėl ir yra tokie skirtumai
g3n1us 2012-07-27 04:14
Na, perskaičiau straipsnį. Pamiršo paminėti, kad macbook pro retina užsikrauna šią OS per 5 sec. Macbook air irgi neblogai pasirodo, bet atsilieka keliom sekundėm. Dėl kainų, tai negaliu nesusilaikyti nepasakęs, kad kai kurių iš čia esančių "kritikų" kompiuteriai greičiausiai kainuoja pigiau nei geras, greitas ir talpus SSD, kokie montuojami naujausiuose macbook pro retina ir air kompiuteriuose. Toliau, kiek teko girdėti atsiliepimus, tai vis daugiau kalbū pasigirsta, kad mountain lion greičiau veikia už lion.