Pasirodė naujoji „Apple“ operacinė sistema OS X Mountain Lion (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

g3n1us 2012-07-27 04:48
Pasakysiu labai paprastai. Įsivaizduok renkiesi automobilį ir lygini arklių skaičių tarp opel ir mercedes. Aplamai, ten kaip suprantu ignoruoji rezoliucijas ekranuose. WTF? Tai gal pradėk ignoruoti maisto skonį.. Už sutaupytus pinigus nusipirktum akinius..
kionig 2012-07-27 05:15
Ir įdomu, ką tamsta veiksi su ta rezoliucija tarp 15" ar 17" ekranų? Ar čia tik todėl, kad neva "kuo daugiau, tuo geriau", kaip analogija apie mašinų arklius..
Smėlis 2012-07-27 10:27
Matyt nesi sėdėjęs prie tikrai high-end aukštos rezoliucijos ekrano. Kalbėjau anksčiau ir aš kaip tu. Bet ilgiau pačiupinėjęs MacBook (netgi be retina, kuri gal ir nebe labai reikalinga, bet nečiupinėjau, tai nežinau) į savo nupiepusį ekraną, kuriame net iš metro pixeliai matosi žiūrėt nebegaliu. Jei OS pritaikyta aukštai rezoliucijai (ko apie Windows nepasakysi), tai ta rezoliucija tik privalumas.
Arwis 2012-07-27 10:57
Nepatingejes nueik i Apple parduotuve ir apziurek naujaji MacBook Pro ar iPad 3. Patikek, nebenori i visokius kitus ne paziureti. Ryskumas, spalvos, viskas nepalyginamai geriau atrodo. Apple siuloma rezoliucija labai pagerina user experience.
01 2012-07-27 11:59
Nieko labai naujo jie ten nepadarė, susiinstaliavau, iš esmės tas pats neskaitant kosmetinių dalykų ir tolimesnės irankių iš iOS perkelimo į OS X praktikos, bei dar geresnės kompų ir ipad+iPhone tarpusavio integracijos. Man asmeniškai tai nėr labai jau revoliuciniai pakeitimai. 2000 ~ 2006 metais išeidavusios naujos versijos pasiūlydavo daug daugiau ir iš esmės reikalingų naujovių ir patobulinimų. O dėl kainos tai pasakyčiau kad teisingai jie daro - už tokia kainą (kita vertus kai "tiek daug" naujo toje naujoje OS tai ir kaina gali tokia pasiūlyt:))) jau ir dažnas lietuvis žiūrėk nusipirks užuot iš linkomanijos vogęs. Šioje vietoje jie gerai daro - kaina mažesnė - nuperka daugiau-pelnas yra:)))))
01 2012-07-27 12:12
Tai jo, deja, prieš 10 metų kai apple buvo orientuota ne i popsa ir mases o i PRO/CREATIVE userius atnaujinimai buvo visai kitokio pobudžio... Ale iš tos masės, kurie beje tais laikais į makus net nežiūrėjo ir iš viso nesuprato kam jie reikalingi - apple dabar susirenka pagrindinius pinigelius, PRO useriai jiems nebeidomus visai, nes jokio pelno iš jų - aš asmeniškai prieš 6 metus nusipirkau tada galingiausia mac pro, ir dar po šiai dienai dirbu su šia mašina ir vargo nematau, stabiliai sukasi ir Snow Leopard kurios darbui man pilnai užtenka - reiškia nelekiu i artimiausia apple salona kas met ar kas du metus ir neperku "nauju revoliuciniu" ju taip dažnai dabar atnaujinamu blizgančių žaislu, tokiu kaip ipad-iphone, vadinasi esu jiems visiškai nebeidomus - todėl viskas taip ir yra... Gaila, niekur labai toli jie nenueis su tais savi žaislais - profesionalus dizas ar su audio-video medžiaga dirbantis nesirinks darbui tu labai plonu ju air ar macbook pro ar juo labiau ipad - nors neabejoju kad Timas Cookas to labai norėtu:))))
blizzard 2012-07-27 15:34
Ne nu bet.. tai apie ką mes kalbam ir pagal kokius kriterijus lyginam Juk sakau lyginam panašaus lygio laptopus pagal kainą ir specefikacijas, tada tu pradedi pezėt kad apple laptopai lievi nes niekam jų nereikia arba koks skirtumas tarp rezoliucijos keistai pasijutau, maždaug su savo passatu pristoji prie ferrari endzo ir pradedi aiškint kad va tavo passatas ne tik kad geresnis bet dar ir galingesnis nei tas ferrari, nes juk su ferrariu praktiškai niekur nepabnaudoji pilnos galios kažkaip keistai pradedat kalbėt.. ir patikėk jeigu jau moki už laptopą tokius pinigus, tai nemanau kad perki jį tam kad naujausią COD palošt, jeigu jau tau tik to reikia, tai pagalvok apie stacionarų už tokius pinigus ir turbūt išeitų 2x galingesnis už tą apple laptopą, bet ir tai kažin nes dar tokios technologijos nėra, ten juk Hi - end laptopas. Žmonės tokius laptopus tikrai perka ne žaidimams, manau ir pagal kainą turėtų būti aišku kur jie naudojami ir kai dirbi su 3d programom tai patikėk jaučiasi skirtumas tarp 1333Mhz ir 1600Mhz O ir rezoliucijoj skirtumas jaučiasi, ką jūs ten svaigstat kad 15,4 su 1980x1050 nesiskiria nuo 15,4 su 3000x1800 (ar kiek ten), tai jūs tik svaigstat , lygiai tas pats, pasiimkit savo muilinę su 18MPx ir veidrodinį su 18MPx pažiūrėsit kur skirtumas jaučiasi.. jau ant didesnės raiškos monitoriaus tos pačios nuotraukos atrodo N kartų geriau nors raiška ir ne tiek daug skiriasi, o čia kiek sykių raiška skiriasi, viskas priklauso nuo raiškos o ne nuo ko kito, kuo pikseliai mažesni tuo didesnė kokybė gaunama..
g3n1us 2012-07-27 17:50
Pabandyk pridėti 15 colių ekraną prie 13 colių, kai rezoliucijos panašios, pamatysi skirtumą net jei esi pusiau aklas. Fotonuotraukos. Kaip manai, yra skirtumas ar ji mažos rezoliucijos ar didelės? O atvaizduojant vaizdą ar turi reikšmės pikselių skaičius ekrano kvadratiniame centimetre? Čia nėra dėl ko ginčytis. Aš pats lyginau turėdamas iPad 3 ir galaxy tab 10.1 savo rankose...
kionig 2012-07-27 22:58
Žinoma, bet tuo ta kokybė išlošiama resursų sąskaita, t.y. resursų reikia daugiau.
blizzard 2012-07-27 23:14
Tai mes čia apie resursus kalbam ar apie kokybę? kita vertus apple baterijos daugumoje modelių taip pat lenkia konkurentus Na kionig, tikrai patariu palyginti identiškus monitorius su skirtinga rezoliucija ir pamatysi apie ką mes kalbam, negalvok kad tas skirtumas vos matomas, išties skirtumas labai didelis ir tie kas užsiima nuotraukų retušavimu, 3d, web dizainu, jiems tas skirtumas dar aiškesnis ir jiems reikalinga tokia technika ir jeigu dirbčiau tokį darbą, tikrai manau rinkčiausi apple produktą už tokią kainą, nei ką nors kitą už panašią kainą. Tikrai taip verčiu kiekvieną nuotrauką ir žiūriu į pikselius, nes jeigu nežiūrėčiau tai mane tenkintų ir 1Mpx VGA kamera.. jeigu jau einam prie kraštutinumų Turint brangesnę techniką nori ir atitinkamos kokybės, o jeigu per tavo monitarą nesimato skirtumo nuo 18Mpx ir 5Mpx telefoninių, tai manau tave irgi šiek tiek gruzintų.. nesakau kad man būtinai reikia apple už 8k litų, tik sakau kad rezoliucijoje "pasislėpę" daug kokybės.
g3n1us 2012-07-28 13:23
Čia jau visai kita tema. Bet šiaip iPad praktiškai tiek pat kainuoja kiek tas galaxy tab. Už tai gausi gražesnį vaizdą, didesnes sinchronizacijos galimybes, lengvesnį ir patogesnį valdymą, optimizuotą veikimą. Net puslapių browsinimas daug greitesnis, atsimenu paspaudėm nuorodą ant galaxy, tada ant ipad ir ipad aplenkė ir dar laukė galaxy.. Per testavimus galaxy buvo priverstinai perkrautas ir kelis kart teko įjungti task manager. Rezultatai buvo akivaizdūs ir nereikalavo jokių techninių ar programinių įrankių ar charakteristikų išmanymo. Po ilgesnio naudojimosi su iPad paėmęs galaxy, jautiesi kaip persėdęs iš 7 klasės BMW į ford fiesta. Galaxy 10,1 neradom nei vieno pliuso apart widgetų ir live wallpaperių, kurie dar labiau stabdo įrenginį. Todėl teko visus panaikinti ir uždėti paprastą wallpaperį. Kai ilgiau pasinaudoji galaxy, atrodo, kad jau nebestringa, bet kai paimi į rankas iPad, tada suvoki, kaip žiauriai stabdo galaxy. Jei ilgiau pasinaudoji iPad, tai perėjus prie galaxy matai, kad striginėja, valdymas nepatogus. Pagrindinė meniu juosta turėtų būti viršuje, nes dažnai netyčia pasispaudžia, ilgiau pasinaudojus tenka įsijungti task manager, nes 1GB ramų yra aiškiai per mažai Androidui ir stabdymas tampa nebepakenčiamas. Ant iPad to neteko patirti. Na, dar pasakysiu vieną absurdišką minusą iPad'ui. YouTube aplikacija atrodo kraupiai, jei lyginti su Android, bet čia pat ipad veikia greičiau. O MB pro retina moki ne vien už retina, jau prieš tai minėjau, kad kai kurių kompiuteriai pigesni nei SSD diskai. Ir aš juk nesiūlau jo pirkti jei tai atrodo per brangus malonumas. Juk visi nenusipirks už 8k Lt kompiuterį gyvendami Lietuvoje. Yra geras posakis. Nusipirkai Apple produktą ir nebenorėsi kitų. Kaip bonusą gausi iFan etiketę iš samsungo savininkų, kurie tau atrodys mažų mažiausiai kvailiais - sumoka daug pinigų, o gauna špygą. Pas apple susiduri su aukščiausio lygio kokybe, paprastumu ir optimizacija, todėl grįžimas reikštų tą patį, kaip dabar nuo windows 7 lieptų grįžti prie windows 98. To niekad nesuprasi neturėdamas savo obuolio. Ir čia galima ginčytis dėl tokių beprasmiškų dalykų, kaip retina, ne retina, faktas, kad jos sukuriamas vaizdas daug geresnis ir macbook pro retina neapsiriboja vien ja, kad sakyti jog moki už retina 8k Lt, nes taip nėra. Aplamai, tai vienas galingiausių savo gabarituose nešiojamų kompiuterių pasaulyje. Jei ką tai jis įtelpa į ultrabook ribas, todėl nenorėkite už nusipirkti už 3k Lt, nes tai neįmanoma net pas acer. Done.
g3n1us 2012-07-28 15:03
Teisingai sako blizzard, mes nugrybavome... Aplamai, tema apie mountain lion. Gerai, kas naujo ir įdomaus? 1. Dokumentus galima išsaugoti iCloud. 2. Remainderis ir užrašai. 3. iMessage, patogus bendravimas iš bet kurio apple įrenginio. 4. Notification center. Gerai ištobulinta socialinių tinklų sistema. 5. Power Nap. Kompiuterio updeitinimas, kai miegate, o kompiuteris išjungtas. 6. Dictation. Teksto diktavimas populiariausiomis užsienio kalbomis. 7. Sharing. Patogus ir paprastas informacijos dalinimasis su draugais. 8. Address Book. Galės importuoti FB kontaktinius duomenis. 9. Airplay. Vaizdo rodymas iš vieno įrenginio per kitą vienu paspaudimu. 10. Game center. Suderinamas su iOS ir OS X Mountain Lion. 11. Gatekeeper. Patobulintas firewall. Galima uždrausti oficialiai nepatvirtintų programėlių naudojimąsi, išvengiant nepageidaujamo efekto ar paprasčiausių nesklandumų. 12. Patobulintas safari. Galima atsinaujinti ir ant Lion, bet neturės kai kurių funcijų, kurios neatsiejamos nuo Mountain Lion. Pvz. Tab cloud. Galėsite ant planšetės vienu paspaudimu atidaryti bet kurį puslapį, kurį esate atidarę ant OS X ML ar atvirkščiai. Čia pagrindiniai atnaujinimai, o šiaip jų yra daugiau nei 200. Tokios smulkmenos, kaip kopijų darymas skirtingose lokacijose, failų drag and drop'as screen sharinge ir t.t. ir pan. Kaina 15,99EUR arba 20$. Ar verta? Jei turi iOS įrenginį ar Apple TV, ar naudojiesi socialiniais tinklais, ar turi Macbook Pro retina display, tuomet vienareikšmiškai taip. Už tokią kainą gali nusipirkti tik vieną vidutinišką programėlę, o tai OS, todėl ir vertiname, kaip OS, o ne programėlę.
kionig 2012-07-28 15:32
Net jei ir kitą tema, tokiose temose dažnai būna grybų karas. Tai, žodžiu man ten nesvarbu nei kaina, nei ten tas super pro retina. Bet tu pasakyk trumpai ir aiškiai ką su tais įrenginiais prasmingo veiki? Na kaip buvo galima suprasti naršymas WEB'e. Tai dabar tau reikia tos super-rezoliucijos atsiversti technologijos.lt? Ar kokiam delfiui? Youtubui? Deja, youtubas irgi negali pasigirti ten HD kokybe kiekviename video. Tai kas daroma su MB? Ar su tais padėklais? Nei vieno, nei kito nečiupinėjau ir nečiupinėsiu, kol neatsiras planšetės su tikra Linux distribucija, kurią galėsi pats susipūsti ir perkompiliuoti kernelį bei naudotis nemokamu produktu be jokių ten kvailų marketų. Aš esu linkęs tik pirkti geležį, softą galite pasilikti sau arba tik useriams pardavinėti. Švaistytis pinigais aš nesiruošiu, nes žinau, kad juos galiu ir prasmingiau panaudoti, nei tik nusipirkti kokį MB ir žiūrėti jį kaip eksponatą. Žodžiu, racionalių poelgių be WEB dizaino, 3D grafikos, PS ir kitų darbų, nėra nieko ypatingo, tik kaip eilinis puslapių vartymas, filmų ir nuotraukų žiūrėjimas? Ką, tik tiek? Oh, c'mon.. Tavo lyginimai M7 su Ford Fiesta, tai duosiu tokią analogiją, kam man Ferrari(Apple), jei aš galios neišnaudosiu per duobėtus kelius?
faktas 2012-07-28 15:37
Susimuškit ir išsiaiškinsit kaip tikri lietuviai!
g3n1us 2012-07-28 16:32
Kiekvienam savo Aš asmeniškai niekad nepirkčiau brangaus dviračio, nes per vasarą panaudoju maksimum tiek kartų kiek ant vienos rankos pirštų, o kompiouterį naudoju kasdien ir prie jo praleidžiu gan nemažai laiko tiek dirbant, tiek hobiams. Ir esmė yra ta, kad yra realus skirtumas, apart skaičių, o ne tame ar konkrečiai tau tai aktualu ar ne.
kionig 2012-07-28 17:12
, kad ir koks ten super būtų tas ipad3. O, šiaip kodėl pas kiekvieną iš jūsų nestovi dar po tokį TV? http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 53&l=2&p=1 Juk čia mega rezoliucija.. Mano pozicija yra tokia, kad šiandieninės technologijos gali sukurti bet kokios super rezoliucijos įrenginius. Bet priežastys tam, kad tokius kurti yra klausime: o, kam jas panaudosi prasmingai? Vat, kai bus prasmingas panaudojimas, tada galima rinktis ir už maksimalią kainą.
g3n1us 2012-07-28 17:41
Vaizdo kokybė, nieko daugiau. Nesuprantu, ko dar norėti iš ekrano? Racionalus paaiškinimas, niekas dabar nenorėtų nusipirkti 800x600 rezoliucijos monitorių, o su juo kasdienius darbus galima atlikti taip pat, kaip ir su visais kitais. Tai ir sakau, kad kartais tekdavo pasijuokti, kai žmogus perkasi ale super duper kompą... Vaizdūškės galingiausios, procai galingiausi, bet atvaizduojamas vaizdas kraupus ir neatitinka anų dviejų lygio.
blizzard 2012-07-28 18:26
Kionig, tai kam tu perki tualetinį popierių? susirask kokio panaudoti švitrinio ir ramu bus.. Jeigu tau kokybės nereikia, tu ir nepirk kažkokių aukštos klasės monitorių ar televizorių, man pvz reikia geresnės kokybės, nes man nepofik kokį aš vaizdą matau savo kompiuterio ekrane nesuprantu ko čia nesuprast..
kionig 2012-07-28 19:42
Čia ne paaiškinimas, o atmazas, kad niekas nenorėtų. Bet visgi aš pvz sėdžiu dar su 1280x800 TFT, kur atlieku pilnai visus darbus. Nuo pabraižymų CAD'e iki eilinių pdf'kių, scan'ų DjVu, kur dažnai siekia nuo 300DPI iki 600DPI juoda/balta scan'ai. Man nereikia ten milijonų atspalvių, nes man svarbiau kas ten parašyta, o ne kaip kažkuriems pikseliai.. Video, kadangi youtube nėra ten kiekvienas video HD, tai gal ir būtų problemų mano senukui su HD, bet užtenka. Tiesiog nėra vertų dalykų žiūrėti HD. Smėliui pasakyk tokius skaičius, tai jam akys ant kaktos iššoks ir pradės nuo plikės plaukus pešiotis P.S. Taip pat man niekas nepaminėjo, tokių brangių technikos racionalių panaudojimų, be jau minėtų grafikos darbų su atitinkamos programomis. Dabar pažiūrime į kasdienį vartojimą? Kur jau ten kokybės reikia?
blizzard 2012-07-28 20:22
O kur aš čia kalbėjau apie paprastą vartotoją Petrą, kuris facebookui nuotraukas daro? Ką aš noriu pasakyti pabraukiau viršuje ^ Beje net ir paprastam vartotojui ta kokybė matosi akivaizdžiai, žinoma paprastas vartotojas niekada tiek neišleis pinigų laptopui.