„Microsoft“ pripažįsta, jog „Surface“ konkuruos su partnerių produktais  (1)

Iš pradžių „Microsoft“ atstovai aktyviai teigė, kad planšetinis kompiuteris „Surface“ yra tik „etaloninis“ modelis, ir kad partneriams nėra ko jaudintis dėl galimos konkurencijos. Žodžiu, partnerius ramino visais įmanomais būdais. Tačiau neseniai „The New York Times“ tinklaraštyje pasirodžiusiame oficialiame „Microsoft“ dokumente galima įžvelgti „tiesos akimirką“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei tikėti kai kurių šaltinių pateikiama informacija, prieigą prie platformos „Windows RT“ („Windows 8“ versija ARM architektūros procesoriams) 2012 metais gaus tik penki – šeši „Microsoft“ partneriai, ir tik 2013 m. sausio mėnesį šis ribojimas bus panaikintas. Iš didžiausių kompiuterių gamintojų „už borto“ liks kompanija „Acer“, kurios vadovas jau buvo kritiškai pasisakęs dėl „Microsoft“ planų užsiimti savo planšetinių kompiuterių gamyba ir realizavimu.

Kalbant detaliau, iš anksčiau minėtojo dokumento tampa aišku, jog planšetinių kompiuterių „Surface“ egzistavimas išties paaštrins konkurenciją su analogiška produkcija, kurią gamina „Microsoft“ partneriai. Visa tai, aišku, tikrai jų nenudžiugins. Puikiai tai suvokę, kompiuterių gamintojai gali tiesiog parodyti vangų susidomėjimą „Windows RT“ arba „Windows 8“ planšetiniais kompiuteriais. Tokiu būdu, gausime uždarą ratą: norėdama išpopuliarinti savo naują operacinę sistemą, „Microsoft“ lenda į teritoriją, kurioje jau darbuojasi jos partneriai, o šie nenori padėti, nes programinės įrangos gigantas bando atlikti darbą už juos. Bet kuriuo atveju, realią rinkos dinamiką pasirodžius „Windows 8" operacinei sistemai turėtume išvysti jau netrukus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)