Google nori, kad su iPhone ir iPad susiję patentai būtų įvertinti iš naujo  (18)

Panašu, jog „banginio ir dramblio“, t. y. Apple ir Google, tarpusavio kovoje bręsta naujas etapas, kai abi kariaujančios pusės pereina nuo tiesioginių dvikovų prie taip vadinamos partizaninės karo taktikos ir priešininko reputaciją smukdančių akcijų. Būtent tokio stiliaus, panašu, ėmė laikytis paieškos gigantas, kreipęsis į JAV senatorius ir žemųjų parlamento rūmų narius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo laiške Google tvirtina, jog kai kurie patentai, kuriuos valdo tokios kompanijos kaip Apple, turėtų būti laikomi de facto kaip neatsiejama šiuolaikinių technologinių standartų dalis. Iš esmės, kalbama apie tokias technologijas ir sprendimus, kurie naudojami iPhone ir iPad.

Kitais žodžiais tariant, kompanija Google nori, jog nurodyti patentai ir juose aprašomos technologijos būtų licencijuojamos, naudojant supaprastintą tvarką ir naudojant nediskriminacines sąlygas (taip vadinamas FRAND). Tuo pačiu interneto gigantas nori pasiekti, kad užpatentuotos technologijos, kurios tapo įprastomis dabartinėje industrijoje, būtų vertinamos taip pat, kaip ir neatsiejami standartai, nors tradiciškai prie tokių ir nepriskiriami.

Tuo pačiu metu Apple, savaime suprantama, visiškai nesutinka su tokiu vertinimu ir mano, jog Google pasiūlymas yra bandymas atakuoti kompanijos Apple intelektualinę nuosavybę bei nemenką patentų portfelį. Reikėtų priminti ir Apple vadovo Timo Cooko žodžius, pasakytus šiais metais vykusioje konferencijoje D10, kuriais aprašomi kompanijos iš Kupertino patentinio karo principai: „Mūsų nuomone, svarbu tai, jog Apple nėra kūrėjas visam pasauliui. Mes negalime eikvoti viso mūsų dėmesio ir energijos, kad sukurtume paveikslą, o vėliau leistume kam nors pašaliniam ant jo užrašyti savo vardą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: