Išmanieji lęšiai leis internetu naudotis visur (Video)  (0)

Vartotojai jau susipažino su pirmaisiais papildytos realybės žingsniais. Išmaniesiems telefonams skirtos programėlės sugeba pakeisti tikrovę ekrane, tačiau ateityje intervencija į mūsų kasdienybę bus kur kas gilesnė, rašo „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rytojus priklauso išmaniems kontaktiniams lęšiams. Bendrovė „Innovega“ kuria „iOptik“ lęšius, kurie kardinaliai pakeis mūsų santykį su regimaja tikrove.

„iOptik“ lęšiai drauge su mus supančios tikrovės vaizdiniais perduos į regėjimo organus ir skaitmeninio pasaulio objektus.

Tik įsivaizduokite kokios galimybės atsivers kuomet vienu metu galėsite matyti tai, kas yra prieš jūsų akis ir naršyti internete arba priimti informaciją iš kitų šaltinių. Tobulėjančių nanotechnologijų dėka jau visai netrukus pratinsimės prie naujų informacijos priėmimo būdų, skelbia „Innovega“.

Su „iOptik“ vartotojas gali regėti įprastą vaizdą. Iš pirmo žvilgsnio lęšiai nesiskiria nuo tradicinių ir nedirgina akių. „iOptik“ yra suprojektuotas veikti drauge su akiniais, kurie priima skaitmeninę informaciją ir projektuoja ją į lęšius.

Vis dėlto lęšiai šiame duete atlieka pagrindinį vaidmenį, nes be jų akinių stikluose regėtume tik šviesų žaismą. „iOptik“ padeda paversti informacijos srautą ryškia papildyta tikrove.

Šia technologija jau domisi kariškiai, kurie norėtų iš bepiločių įrenginių gautą informaciją betarpiškai perduoti mūšio dalyviams.

Eiliniams gyventojams „iOptik“ suteiks galimybę naršyti internete tokiose vietose apie kurias buvo sunku pagalvoti, pavyzdžiui bėgiojant. Tačiau didžiausios sėkmės „Innovega“ tikisi iš trimatės žaidimų industrijos. „iOptik“ praverstų turistams, kurie nori gauti daugiau informacijos apie matomus objektus ir vairuotojams, kurie blaškosi nepažįstamame mieste. Nestokojantiems fantazijos papildytos tikrovės įrenginiai atveria galimybes užsidirbti iš naujų IT produktų kūrimo.

„iOptik“ galės bendrauti su išmaniuoju telefonu bei nešiojamu kompiuteriu, todėl vartotojui bus prieinama visa šiuose įrenginiuose esanti programinė įranga.

„Innovega“ jau sukūrė „iOptik“ prototipą, belieka tikėtis, kad netrukus naujos kartos papildytos realybės įrenginius išvysime parduotuvėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)