Patogiau: sukurtas stilingas galinio vaizdo veidrodėlis dviratininkams (Video)  (6)

JAV Transporto ministerijos duomenimis, 2010 m. vien JAV keliuose žuvo 618 dviratininkų. Vienas iš nepatogiausių ir pavojingiausių dviratininkui manevrų – atsigręžti atgal ir žvelgti, kokia eismo situacija už nugaros. Gręžiojantis atgal galima trumpam prarasti pusiausvyrą ir, nors ir nedaug, mestis į vieną ar kitą šoną (bortelį), nepastebėti kliūties ir t. t. O tai gali baigtis incidentu. Galbūt čia padėtų Kanados išradėjų sukurtas, ant šalmo tvirtinamas modernus galinio vaizdo veidrodėlis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieną iš naujausių šios problemos sprendimo būdų siūlo išradėjai kanadiečiai Gregas Maksvelas (Greg Maxwell) ir Ričardas Sekas (Richard Seck). Tai – ant šalmo tvirtinamas galinio vaizdo veidrodis. Nors dviratininkai tokius nelabai mėgsta (dažnai jie atrodo idiotiškai), kanadiečių versija „Isoteko“ gali juos sudominti. Metalinis „Isoteko“ veidrodėlio rėmas išpjautas lazeriu iš aliuminio ir atrodo kaip „funkcionalus dizaino kūrinys ant jūsų šalmo“. Jo projektuotojai tokio efekto ir siekė. Žinoma, išvaizda – skonio reikalas, tačiau kanadiečių galinio veidrodėlio versija išvaizdos prasme – ne tokia jau ir beviltiška. Patogus privalumas – kai veidrodėlio nereikia, jis lengvai užlenkiamas. Pavyzdžiui, kad veidrodėlis nenulūžtų šalmą jau nusiėmus ir kur nors pastačius. Ši funkcija gali būti aktuali ir kalnų dviratininkams: iki bekelės riedant asfaltuotu keliu, veidrodėlis – neprošal, o važiuojant bekele jį galima užlenkti (kad griūnant nesužalotų veido).

Gamintojų teigimu, „Isoteko“ gali būti tvirtinamas ant visų šalmų (tiesa, prieš keletą dienų aprašyti švedų išrasti „nematomi“ dviratininkų šalmai šiuo atveju netinka). Pritvirtintą veidrodėlį galima nusireguliuoti kiekvienam dviratininkui patogiu kampu. Kol kas prietaiso išradėjai tinklalapyje „Indiegogo" renka lėšas tam, kad išradimą būtų galima pateikti plačiajai vartotojų auditorijai. Pageidaujantiems tokį aksesuarą įsigyti (jei ir kai toks pasirodys prekyboje), reikėtų paieškoti atliekamų 70 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)