„VirtualBox 4.1.20“: nemokama operacinių sistemų virtualizacija  (5)

Pasirodė nauja dabar jau po kompanijos „Oracle“ sparnu kuriama galinga virtualizacijos programos „VirtualBox“ versija 4.1.20. Pastaroji dirba su operacinėmis sistemomis „Windows“, „Linux“, „Macintosh“ ir „OpenSolaris“ bei kitomis. Neabejotinai puiku, jog „VirtualBox 4.1.20“ nemokama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programa palaiko daugybę OS versijų, tarp jų – „Windows NT 4.0“, „Windows 2000“, „Windows XP“, „Windows Server 2003“, „Vista“, „Windows 7“, DOS/„Windows 3.x“, įvairias „Linux“ atmainas, „Solaris“ ir „OpenSolaris“, „OpenBSD“. „VirtualBox“ palaiko ir 64 bitų operacines sistemas.

Iš kitų ypatybių galima paminėti USB 2.0 palaikymą (pagrindinio kompiuterio įrenginiai prieinami ir virtualizuotoms sistemoms), garso įrenginių virtualizaciją, įvairių standžiųjų diskų atvaizdų palaikymą, tarp jų – VMDK (VMware) ir VHD (Microsoft Virtual PC). Taip pat galima keistis katalogais ir failais tarp pagrindinio kompiuterio ir į „VirtualBox“ įdiegtų operacinių sistemų. Žodžiu, tai tikrai puikus instrumentas įvairių operacinių sistemų išbandymui, neperinstaliuojant jau esamos OS.

Naujausioje versijoje atlikta daug pakeitimų, skirtų programos darbo stabilumui padidinti. Pašalinti trikdžiai, dirbant su virtualiomis mašinomis be aparatinės virtualizacijos, darbo nestabilumai, darant sistemų atvaizdus, nesklandumai su vaizdo posisteme, dirbant su ANT. Pašalintos klaidos, dirbant su HPET, patobulintas darbas su PCI BIOS. Taip pat atlikti pakeitimai darbe su įvairiais „Linux“ variantais („Linux 3.5-rc1“ ir „Linux 3.6-rc1“, „Fedora 17“, „Gentoo Linux“, RHEL/„CentOS 6.3“), pašalintos klaidos, dirbant su „Solaris“, pagerintas darbas su „Mac OS X Mountain Lion“. Visą pakeitimų sąrašą galima rasti, pasinaudojus šia nuoroda.

Jei kas nors dar naudojasi sena trečiąja versija, priminsime, jog ketvirtoje versijoje buvo perdaryta programos architektūra: dabar ją sudaro bazinis paketas ir priedų rinkinys. Pagrindinis paketas sukurtas, pasinaudojant GPLv2 licencija. Be to, buvo perdaryta vartotojo sąsaja, pakeista programos failų saugojimo vieta, padidintas palaikomos operatyvios atminties kiekis 32 bitų operacinėms sistemoms – svečiams, pridėti nauji virtualūs komponentai – „Intel ICH9“ mikroschemų rinkinys ir „Intel HD Audio“. Taip pat patobulintas OVF palaikymas, darbas su VDI ir VHD atvaizdais, pridėtas virtualių ekranų „Linux“ ir „Solaris“ sistemose – svečiuose palaikymas. Įdiegtas ir Intel VT-x bei AMD-V aparatinio spartinimo palaikymas, „Windows Aero“ efektai, „Direct3D“ ir „OpenGL“ sąsajos, realizuoti RDP ir PXE. Ir visa tai – nemokamai (aišku, nekomerciam naudojimui).

  • Parsisiųsti VirtualBox 4.1.20: nuoroda (Windows x86/x64 versija), nuoroda (Linux, Mac OS X, Solaris versijos)

  • Parsisiųsti „VirtualBox“ skirtą USB 2.0, RDP ir PXE palaikymo paketą: nuoroda

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(3)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: