Norite būti aiškiaregiu? Tą gali kiekvienas (Video)  (3)

Ko reikia norint žinoti visiškai atsitiktinio praeivio namų adresą ir išvaizdą, sveikatos būklę, šeimyninę padėtį ir netgi asmeninius finansinius duomenis? Aiškiaregio dovanos? Pasirodo, visai ne – pakanka gerų interneto naršymo įgūdžių. Tai pademonstravo ir aiškiaregiu apsimetęs vyriškis Dave'as.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis tariamas aiškiaregys apie atsitiktinius į jo palapinę pakviestus žmones galėjo pasakyti bemaž viską – kokios jie tautybės, kur gyvena, kokios jų tatuiruotės, kokias sumas pinigų jie praėjusį mėnesį išleido alkoholiui ar rūbams, kokius daiktus pardavinėja per skelbimų svetaines ir netgi koks yra jų kredito kortelės numeris.

Atrodo neįtikėtina? O tai, pasirodo, išsiaiškinta pagal pėdsakus, kuriuos paliekame internete – gretimoje palapinėje klaviatūromis tykiai skrebeno programišių komanda, kuri pagal pirmą kartą matomo žmogaus išvaizdą akimirksniu surasdavo visus asmeninius jo duomenis.

Šią akciją surengė Belgijos finansinio sektoriaus federacija, vykdanti saugios bankininkystės programą ir skatinanti žmones atsakingiau elgtis internete bei savo duomenų nepalikinėti ten, kur jų neturėtų būti.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)