„Google“: po 5 metų bepiločiai automobiliai taps įprastu reiškiniu  (41)

Šią savaitę „Google“ kompanija įveikė gana svarbų barjerą, populiarindama bepiločių automobilių projektą. Kalifornijos valstijos (JAV) gubernatorius Jerry'is Brownas pasirašė įstatymo projektą SB 1298, kuriame aprašomos taisykles ir saugumo standartai, susiję su bepiločių automobilių testavimu ir eksploatavimu, praneša portalas CNet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lygiai kaip ir Nevados valstijoje priimtame projekte, naujajame dokumente nurodyta, jog bepiločiame automobilyje privalomas vairuotojo buvimas. Pastarasis galėtų perimti transporto priemonės valdymą į savo rankas, jei tik kiltų kokių nors nenumatytų situacijų. Taip pat kalbama, jog šiuo metu autonominiai automobiliai šioje valstijoje gali būti naudojami tik testavimui, kadangi reikės daugiau laiko būtiniems pastarojo tipo transporto priemonių naudojimo saugumo standartams patvirtinti.

Spaudos konferencijoje, skirtoje atitinkamo įstatymo projekto pasirašymui, dalyvavo ir korporacijos „Google“ įkūrėjas bei vykdantysis direktorius Sergey'is Brinas, kuriam žurnalistai uždavė klausimą, kada gi bepilotį automobilį galės įsigyti paprasti vartotojai. S. Brinas pareiškė, jog laikui suskaičiuoti pakanka vienos rankos pirštų – tai yra, penkerių metų visiškai užteks tam, kad autonominiai automobiliai būtų pradėti gaminti serijiniu būdu.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (41)