"Apple" produktų populiarumas augina nusikalstamumą?  (0)

„Apple“ produktų („iPod“ grotuvų, „iPad“ kompiuterių ir „iPhone“ telefonų) vagystės smarkiai gadina Niujorko (JAV) nusikalstamumo statistiką, skelbia šio miesto policijos komisaras. Praėjusiais metais Niujorke pavogtų „Apple“ produktų kiekis buvo 13233 – palyginimui, prieš dešimtmetį šio įmonės produktų buvo pavogti tik 86, rašo telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laukiama, kad vagysčių kiekis augs ir šiemet: per pirmuosius devynis metų mėnesius jau užregistruota 11 447 pranešimai apie „Apple“ produktų vagystes – 40 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais.

Apskritai nusikalstamumas Niujorke šiemet ūgtelėjo 4 procentai, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai – komisaras Ray'us Kelly tvirtina, kad visą šį didėjimą lemia būtent „Apple“ įrenginių vagystės. „Atmetus „Apple“ produktų vagystes galėtume stebėti nusikalstamumo mažėjimą“, Tarptautinei policijos vadovų asociacijai tvirtino Niujorko policijos vadas.

Policija imasi ir prevencinių priemonių - pirmąją „iPhone 5“ prekybos dieną pareigūnai buvo siunčiami į 21 parduotuvę Niujorke – užsirašyti naujai įsigytų telefonų serijos numerius ir savininkų kontaktinius duomenis tam atvejui, jei ateityje telefonai bus pavogti.

R. Kelly savo kalboje antradienį paaiškino, kaip policijos pajėgos restruktūrizuoja savo kovos su nusikalstamumu strategiją populiarėjant tokioms informacijos sklaidos terpėms, kaip „Facebook“ ir „Twitter“. Pasak jo, Niujorko rajoninės gaujos keičiasi – dabar naujosioms grupės itin svarbios ir šiuolaikinės technologijos.

Pasak policijos vadovo, su gaujomis kovojančių pareigūnų kiekis artimiausiu metu bus padidintas nuo 150 iki 300, pareigūnai bandys į gaujas infiltruotis per socialinius tinklus. „Pareigūnai darbui internete gali pasirinkti bet kokius departamente registruotus slapyvardžius. Savo anonimiškumą jie gali ginti naudodami departamentui priklausančius kompiuterius su nesusekamomis interneto kortelėmis“, - aiškino R. Kelly. Pasak jo, tokia veikla yra naudinga, nes gaujų nariai į socialinius tinklus sukrauna ganėtinai daug informacijos.

Tai ne pirmas kartas, kai „Apple“ produktai įvardijami kaip nusikalstamumo didėjimo katalizatoriai. 2005 metais tuometinis Londono metropoliteno komisaras tvirtino, kad mieste vagysčių gatvėse kiekis 26,4 proc. padidėjo dėl „iPod“ grotuvų – esą, išskirtinės baltos spalvos ausinės palengvino vagims darbą aiškinantis, kuris žmogus turi vertingą grobį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)