Gamintojas: atsargines dalis atsispausdinkite su 3D spausdintuvu  (3)

Pingant technologijai ir didėjant jos galimybėms, 3D spausdinimas įgauna vis didesnį pagreitį. Tai tampa ne vien menininkų saviraiškos priemone ar mokslininkų bandymų lauku, tačiau atsiranda ir vis praktiškesnių panaudojimo galimybių. Viena jų – įvairiems įrenginiams skirtų atsarginių detalių gamyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Populiarus sintezatorių gamintojas „Teenage Enginneering“ nebenori jums siųsti atsarginius ar sulūžusius mygtukus ir klavišus. Įmonė internete patalpino bylas su duomenimis apie detalių formas (anglų k. shapes) ir paprašė savo klientų atsisiųsti jas ir atsispausdinti artimiausiame 3D spausdintuve. Pasak tokius spausdintuvus gaminančios ir paslaugas teikiančios kompanijos „Shapeways“, tai pirmas atvejis, kai gamintojas sugalvoja tokį problemos sprendimo būdą.

Toks sprendimas yra reikšmingas žingsnis link naujos verslo rinkos, kur vartotojai pirks produktus tiesiogiai iš įmonių ir susikonstruos juos jau namie. Nors artimiausiu metu nepamatysime atspausdintų sudėtingų, mechaninių, didelių korporacijų gaminamų produktų, tačiau tokios statinės dalys, kaip mygtukai ir klavišai, gali būti puiki naujo technologijų rinkos judėjimo pradžia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Inovacijų portalas
(1)
(0)
(0)

Komentarai (3)