Didžiojoje Britanijoje bus steigiamas 5G technologijos tyrimų centras  (0)

Nors 4G ryšio technologiją palaikantys telefonai vis dar tebėra retenybė, ir ne kiekviena valstybė turi tam pritaikytus mobiliojo ryšio tinklus, jau dabar kuriamas šią technologiją turėsiantis pakeisti standartas 5G. Vienas iš tam skirtų mokslinių tyrimų centrų bus kuriamas Didžiojoje Britanijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Surrey universitetas (Didžioji Britanija) neseniai gavo patvirtinimą, jog jam bus skiriamas finansavimas 5G mokslinių tyrimui centrui kurti. Finansavimo suma sudaro 35 milijonus svarų sterlingų. Didžiosios Britanijos mokslinių tyrimų, partnerystės ir investicijų fondas (UK Research Partnership Investment Fund - UKRPIF) skirs 11.6 milijono svarų iš valstybinių lėšų, tuo tarpu likę 24 milijonai bus surinkti iš pagrindinių mobiliojo ryšio operatorių ir infrastruktūrą užtikrinančių kompanijų sudaryto konsorciumo. Į minėtųjų įmonių tarpą patenka "Huawei", "Samsung", "Telefonica Europe", "Fujitsu Laboratories Europe", "Rohde & Schwarz" ir "AIRCOM International".

"Nors Jungtinė Karalystė aktyviai dalyvavo kuriant 2G (GSM) korinio ryšio standartus, 3G ir 4G naujos kartos technologijų srityje ji stipriai atsiliko", - teigė Surrey universiteto Komunikacinių sistemų tyrimų centro (CCSR) profesorius Rahim Tafazolli. "Universiteto partneriai iš pramonės sferos šį projektą identifikavo kaip galimybę Didžiajai Britanijai atgauti lyderės poziciją kuriant 5G technologijas ir plėtojant su jomis susijusias verslo sritis".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)