Kiek IT specialistai uždirba anapus Atlanto?  (14)

Kokį atlyginimą gauna eilinis JAV dirbantis IT inžinierius? Atsakymo į šį klausimą ieškojo bendrovė „Glassdoor“, surinkusi duomenis apie 5000 darbuotojų, dirbančių 15 stambiausių šio sektoriaus įmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paaiškėjo, kad vidutinis IT darbuotojo atlyginimas yra 92 648 JAV dolerių (245 tūkst. litų) per metus arba kiek daugiau nei 20 tūkst. litų per mėnesį, rašo delfi.lv.

Pats dosniausias darbdavys IT specialistams yra „Google“. Šis interneto paieškų gigantas per metus savo techninius darbuotojus praturtina vidutiniškai 128 336 doleriais (340 tūkst. litų) per metus arba daugiau nei 28 tūkst. litų per mėnesį. Antroje dosniausių darbdavių reitingo vietoje yra „Facebook“, trečioje - „Apple“.

Įdomu tai, kad į dosniausiųjų penketuką pateko ir interneto žaidimų kūrėjai „Zynga“. Nors bendrovė pastaruoju metu žiniasklaidoje daugiau minima dėl finansinių sunkumų nei savo produkcijos, savo inžinieriams ji vis dar sugeba mokėti vidutiniškai po 105 568 JAV dolerius (beveik 280 tūkst. litų) per metus arba kiek daugiau nei po 23 tūkst. litų per mėnesį – ir viskas vien tam, kad darbuotojų nenuviliotų konkurentai.

Beje, realiai IT specialistai anapus Atlanto uždirba kur kas daugiau. Mat be atlyginimo jie dar gauna įvairių priedų ir kompensacijų, kuriuos statistiškai sunku įvertinti. Ir reikia atkreipti dėmesį į tai, kad didžiulė dalis tokių specialistų yra vos baigę universitetą, jie yra tik truputį vyresni nei 20 metų.

Tiesa, už didžiulį atlyginimą tenka ir dirbti. Daug. Darbo valandų kiekis per savaitę gali būti net 70. tai reiškia, kad dauguma specialistų tiesiog nespėja pagalvoti apie tai, kur galima būtų išleisti uždirbtuosius pinigus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)