"Ultra HD": patvirtintas pavadinimas ir minimalios charakteristikos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

saulon 2012-10-23 13:39
Įdomu. Lietuvoje didžioji dalis kino teatrų, mano žiniomis, filmus rodo tik 2K raiška... Pats laikas revoliuciniam etapui, o ne evoliuciniam raiškos didinimui. Pvz. tikrajam 3D vaizdui, holografijoms ar kt. technologijai...
HardAxe 2012-10-23 14:52
man irgi labai įdomu kokia bus sekanti TV revoliucija. Praeiti etapai mano nuomuone buvo: *spalvų atsiradimas *HD raiška. Dabartiniai stereografiniai vaizdai efekto duoda mažiau už gerą audio sistemą, 4K namams reikia turėti erdvės ir infrastruktūros dar nėra... Tai perkant šiandien tv kas privers jį pakeisti po x metų?
saulon 2012-10-23 15:14
HD raiškos nepriskirčiau prie revoliucijos. Tai tik pikselių skaičiaus padidėjimas, kaip ir dabar nuo HD iki 4K. Revoliucija labiau laikyčiau interaktyvumo atsiradimą, t.y. galimybę su televizoriumi jungtis prie interneto, įvesti informaciją, o ne tik ją išvesti. O ateityje televizorius kaip toks prietaisas apskritai, manau, išnyks. Jis galutinais susilies su kompiuteriu, taps jo monitoriumi. Arba namuose vienu iš monitorių centriniam kompiuteriui, arba monitoriumi bet kuriam į patalpą atsineštam mobiliam kompiuteriui. O gal apskritai išnyks, kai visi pradės naudotis google akiniais
kurmis 2012-10-23 19:01
Nebūtinai tam reikės didesnės patalpos ir didelio UltraHD televizoriaus. Užtenka prisiminti Apple "retina" ekraną. Ar jo ekrano gabaritai padidejo? Ne, tik ekrano taškų skaičius padidėjo. Keičiasi PPI(pixel per inch) parametrai.
Creatium 2012-10-23 19:02
Labai pritariu tau. Taip pat manau, kad televizoriai taps bendra namų sistemos dalimi, kaip tiesiog monitorius centriniam namų kompiuteriui (serveriui ar kaip ten pavadinti jį), per kurį tuo pačiu metu galės būti rodomas tiek filmas per "tv monitorių", tiek žaidžiama kortomis kitame kambaryje esančiame monitoriuje, tiek daug kitų fintų (pvz. touchscreen monitorius virtuvėje).