Naujos kartos „Intel Atom“ procesoriai jau turės netgi iki aštuonių branduolių  (0)

Taip vadinamieji „mažieji serveriai“ neretai visiškai nereikalauja labai daug kainuojančių „Intel Xeon“ procesorių ir kitos jiems reikalingos aparatinėms įrangos. „Intel“ tai supranta ir pranešė, kad kitais metais pristatys atnaujintus „Intel Atom“ procesorius tokiems serveriams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie, kaip pranešama, bus ypač atnaujinti. „Avoton“ kodinį vardą turintys naujieji „Intel Atom“ procesoriai galės leisti serveriui pasižymi šešioms SATA jungtimis, keturiomis USB 2.0 jungtimis bei keturiomis „Gigabit Ethernet“ jungtimis, ko nematėme anksčiau.

Visgi „Intel Atom Avoton“ nebus vien tik apie papildomas jungtis. Pranešama, kad naujos kartos „Intel Atom“ lustai pasižymės netgi iki aštuonių branduolių panaudojus naująją „Silvermont“ architektūrą. Naujųjų procesorių taktinis dažnis bus 1,2GHz-2,4GHz diapazone.

„Intel Atom Avoton“ procesorių TDP pakils iki 20W, tačiau tai yra labai mažai, žinant, kiek branduolių turės lustai ir kiek daug platformos integracijos jie turės savyje. Teigiama, kad „sparta už energijos vatą“ jie netgi lenks artėjančius naujuosius „Intel Haswell“ procesorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: