Norite dirbti daugiau? Įsigykite išmanųjį telefoną arba planšetę  (0)

D. Britanijos mokslininkų tyrimas, kurio rezultatus publikavo dienraštis "The Telegraph", parodė, kad išmaniojo telefono arba planšetinio kompiuterio naudojimas darbo dieną vidutiniškai pailgina maždaug 2 valandoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per metus gaunasi apie 460 valandų, kurias „protingo“ įrenginio savininkas atiduoda savo kontorai. Sprendžiant iš pateiktos informacijos, tai nėra riba, kadangi didelės korporacijos pradeda kurti specifinius socialinius tinklus. Ir jei dabar į "Twitter" įlendama dėl to, jog nėra ką veikti, tai artimiausiu metu visa tai reikės daryti darbo reikalais.

Sprendžiant iš kompanijos "TripAdvisor" atliktos apklausos rezultatų, daugelis darbuotojų reguliariai peržiūri savo darbinį el. paštą (iki 20 kartų per dieną) savaitgaliais ir per šventes. Minutė prie minutės, ir turime jau tikrai nemažai valandų, kurias galima skirti sau.

Savo ruožtu, kompanijos "Pixmania" apklausa parodė, kad tipinė vidutinio brito 10 valandų darbo diena dėl „pašto manijos“ pailgėja iki 12 valandų. Tai nėra vien tik darbas su el. paštu, tačiau tai kartu ir tarnybiniai skambučiai nedarbo metu. vienas iš dešimties apklaustųjų darbui dėl to skiria viena valanda daugiau, nei įprasta, o maždaug 7 iš 10 būtinai tikrina el. paštą prieš pat miegą, o taip pat iš pačio ryto, kai tik prabunda.

Reikia manyti, jog visuotinis išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių naudojimas visose šalyse yra daugmaž panašus. Tiesa, mūsų šalyje, kol „išmanūs“ įrenginiai dar nėra visuotinai paplitę darbo vietose, jie naudojami daugiau pramogoms, nei darbui. Tačiau ateis ir pas mus ta diena, kai taip pat reikės susimąstyti apie tas sudegintas gyvenimo valandas, kurias buvo galima skirti savo šeimai, sielai ir organizmui.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)