Vairavimo ypatumai Rusijoje: antrą kartą gimusieji (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Darius55555 2012-11-08 02:52
Čia reiktų skaičiuoti, nes labai daug nutrenkia ir pėsčiųjų perėjose.... Uždraust gal ne daugumai, patikrinus tą daugumą nemažai ir girtų būtų, o ant vaikų pykt negalima, jie dar maži, žiopli, išsiblaškę. Nepyk ant pėsčiųjų taip.......
immortallt 2012-11-08 09:01
Jei vaikai durnesni nei sunys ar kates, tai tada tai vadinasi "atranka"
Simplicity 2012-11-08 09:21
Juodas humoras man patinka, bet čia jis ne vietoj. Net labai atsargus ir labai protingas vaikas gali per išsiblaškymą ar užsimiršęs išbėgti į gatvę neapsidairęs. Seni žmonės siūlo tokiais dalykais nejuokaut, o protingi ir neprietaringi turėtų tokių siūlymų paklausyt.
Skeptikas 2012-11-08 09:27
Jei pačiam kliūs "atrinkti" tai už jų "kvailumą" gali tekti daug nervų sugadinti ir ne vienerius praleisti belangėje.
Jomajo 2012-11-08 12:00
ot genialumas sulyginti sportini auto, kuriame per pertvaras sunku ilipti ir kurio su presu nesuspausi, bei eilini golfuka, gal papasakok apie dirzu sauguma mano draugui, kuris isleke per langa, kai tuo tarpu jo vieta buvo sulyginta su sodyne, arba paziurek pati pirma video ir dar karta pagalvok ar tikrai taip jau gelbsti tie dirzai. sutinku, kad skirtingu atveju gali ir padet ir pakenkt, bet tikrai nemanau kad 90 proc gelbsti, gaila, kad tos statistikos niekas neskelbia. ar girdejai kada nors per zinias sakant- prazude dirzas?
Simplicity 2012-11-08 12:49
Neprisisek diržu ir plokis į medį— oro pagalvė su vairu taip pamalonins krūtinę, kad mažai nepasirodys ir pagalvosi jog geriau būtum prisisegęs. Na, o kiek dar tokių, kuriuos laidoja uždaruose karstuose, nes besiverčiant automobiliui galva per išdužusį langą išlindo ir tarp kelio ir atramos papuolė? Visas civilizuotas pasaulis segasi, visi automobilių testai atliekami su prisegtais diržais nepaisant to jog yra oro pagalvės, bet atsiranda „kovotojų prieš sistemą“, kurie priešais piestu stojasi. Galbūt dėl to, kad tarybinis žmogus ir jo vaikai yra protingi (ne taip kaip kvaili kapitalistai) ir geriau už mokslininkus ir inžinierius žino kas jiems geriau. Airijoj dėl diržų nėra jokių problemų ir nekyla jokių diskusijų. Visi segasi tiek gale, tiek priekyje, nes taip reikia. Niekam net nekyla minčių kvestionuoti diržų naudą. Gyvybę, visų pirma, gelbsti ne diržas, o atsakingas vairavimas. Atidžiai pasižiūrėk į tą „žiguliuką“ iš pirmo reportažo, kurį duodi kaip pavyzdį. Joks ten ne vairuotojas iš automobilio ropščiasi, o keleivis. Šoko apimtas bando atsidaryti duris pro kurias įlipo (t.y. keleivio) ir tik po to ropščiasi per langą. Vairuotojo kūnas kažkur užgniaužtas skardų po vairu guli. Pačioj video pradžioj matosi dvi trumpai kirptos galvos, o finale jau tik viena.
Jomajo 2012-11-08 13:36
pakeiskim medi stulpu ir ziurim ka turim http://www.delfi.lt/news/daily/crime/po ... d=59917967 taigi viskas priklauso kaip plosiesi, ir dar karta sakau, kad viskas priklauso nuo konkrecios situacijos, as nesutinku tik del to, kad dirzas 100 proc gelbsti, manau kad toli grazu taip nera. Ir jei ka tai as nei tarybinis zmogus, nei vaiku turiu p.s. zinau puikiai uk eisma, ir pats stengiuosi visada uzsisekti dirza.
immortallt 2012-11-08 14:03
100% niekas negelbsti ir niekad negales gelbeti. Gyvenimas tai ne tiesine lygtis, o su tukstanciais kintamuju. Bet tai geriau ruostis 90% atveju ar tiketis, kad tu pakliusi butent i tuos 10% ?
Simplicity 2012-11-08 15:14
Tikiesi, kad tave sėdintį be diržo vietoj to, kad užspaustų išmes į keleivio kėdę? Optimistas... Pažiūrėk penkis metus atgal - visi piestu stojo prieš kėdutes vaikams ir liemenes. Nesavu balsu per visur klykė, kad čia pinigų švaistymas ir kažkoks sąmokslas. Dabar kėdutės jau tapo gėriu ir būtinybe kiekvienai jaunai šeimai— perka niekieno neprašomi. Tų pačių liemenių ir atšvaitų keliuose gerokai padaugėjo. Net nesukalbamieji kaimiečiai pradėjo jas vilkėti. Tą nenorą segtis diržų turbūt sukelia liguistas įsivaizdavimas, kad jo nesegėdamas tampi kokiu nors policininku ar CK sekretoriumi, kuriam viskas galima... Bent jau iki tol kol nepamatai policijos ekipažo Ai, dar pacukams labai patogu vietomis susikeisti kol pareigūnas prieis, nes per niauktus langus nesimato.
Arthuras 2012-11-08 15:54
Aha, tikrai į tuos faktus statydami ženklus atsižvelgia. Gal kur, bet ne Lietuvoje. Sorry, aš ir pats kuo puikiausiai jaučiu šoninį vėją, ar matau mišką visai greta kelio...
Smėlis 2012-11-08 16:05
Gal pabaubė, nes jiems per ta kelią vaikščiot reikia, ar jų vaikai į mokyklą kelkraščių eina, o idiotai skraido?
Arthuras 2012-11-08 16:34
Yra ir šaligatvis, o kitoje gatvės pusėje laukai. Gatvė yra konkrečiai beveik už miesto ribų. Žinai, kodėl pabaubė? Nes baidosi. Na žinai, kaip arkliai, kai pro šalį automobilis važiuoja. O kas dar svarbiausia, kad būtent ta atkarpa yra be duobių ir puikaus asfalto. Po to eina su duobėm ir visu kitu gėriu - ten nesumažino
immortallt 2012-11-08 16:50
Klaipedoje irgi buvo pvz tiltas per Dane rytinis (dar mieste), ten buvo greitis leistinas 70, kol buvo siauras. Padare rekonstrukcija, kelias isplatejo, pasidare lygus, sutvarke visus nuvaziavimus viska - greiti sumazino iki 50. Nera nei kur nuvaziuoti, nei kur issukti, nei pestieji gali atsirasti.
trapecijus 2012-11-08 17:04
Kadangi komentarą parašei po manuoju, tai manau jis skirtas man Matai, kai važiuoji tuo pačiu geru tiesiu keliu dukart per dieną, (o tąkart buvo rytas ankstus, mašinų kelyje praktiškai nėra) gali leist sau paspaust. Tik jau klysti manydamas, kad kitas nesuklis Tad taip ir gavos. Abipusė kaltė - vienas viršijo greitį, kitas užsimiegojęs išsuko iš šalutinio neapsižiūrėjęs.
Darius55555 2012-11-08 19:15
žiurėk nepamiršk to kai tavo vaiką užmuš.....
Arthuras 2012-11-08 19:31
Pats save prisimenu, kai buvau vaikas - man problemų gatvėje kažkodėl neiškildavo. Visų pirma buvau iš prigimties atsargus, visų antra - tėvai puikiai išmokė, ką galima, ko negalima, kaip reikia ir kaip nereikėtų elgtis. Todėl dėl neatsakingo vaikų elgesio keliuose kalti vienareikšmiškai tėvai. Jei mato, kad vaikas nesigaudo erdvėje, turėtų patys prižiūrėti iki tokio amžiaus, kad vaikas suvoktų. UK net vieno namuose vaiko negalima palikt... Tai jei jau lyginam UK su LT, tai iki galo.
Nerkashis 2012-11-08 22:01
Tai palyginkim iki galo. UK nedirbantis gali oriai gyvent. Gi Lietuvoje turi mokėti "suktis", kad vaiką į darželį ar mokyklą išleistum. Žinoma, tai ne koks pateisinimas tėvų, kurie grįžę namo nori tik į lovą. O čia reik ir vakarienę pagamint, ir vaikų pamokas patikrint, pagaliau su jais bent pusvalandį pabendraut. Ką jau kalbėti apie jų lydėjimą per visas perėjas. Buvo pas mane toks periodas, kai vaikai mažai dėmesio gavo. Savaitgaliai likdavo tas metas, kai atsibūnam už visą savaitę. Ir tas karas keliuose, kaip jau kažkas minėjo ir yra iš to norėjimo "suktis". Pabandykit stebėti, kaip tie skubantys vairuoja. Dažniausiai žiūri tik tiesiai, geriausiu atveju apsidairo į vieną pusę. Jie tokie paskendę savo mintyse, rūpesčiuose, kad niekas aplink neegzistuoja. Prie rusų video pridėkim dar statusą pagal piniginę ir turim ką turim.
Arthuras 2012-11-08 23:10
Vaikas ikimokyklinio amžiaus turi būti arba darželyje, arba pas senelius, arba dar kur. O iki ten tėvai turi saugiai nugabent. Mokykliniame amžiuje, pirmose klasėse vaiką taip pat reikėtų arba palydėt, arba nuvežt ir t.t. Kaip pastebiu, dažniausiai tokios skaudžios nelaimės atsitinka tokiose šeimose, kuriose galvojama, kad vaikas užaugs pats. Deja ne, pasidarei vaiką tai ir augink jį padoriai, o ne paleisk į gatvę.
immortallt 2012-11-08 23:39
As uzaugau pats. I mokykla nuvezdavo iki pat 12 klases (pakeliui i darba), o grizdavau nuo pat pirmos klases pats, tik pirma savaite pamoke, kaip elgtis kelyje. Nuo mazdaug 10 metu priziuredavau broli pora valandu, kai jau budavo isejusi aukle ir kol negrizdavo tevai. Jei vaikus auginat kaip pusprocius, tokie jie ir bus. Jiems suprantamai isaiskinsit, be jokiu ten bugubugu (kas irodyta moksliskai, jog bukina vaikus), tai ir supras bei elgsis atitinkamai.
Nerkashis 2012-11-08 23:40
Arthuras, ar bent turi vaiką? Ar bent draugę turi? Toli gražu neteisinu veltėdžių. Pamokas visų pirma turi tikrinti tėvai, o po to mokytojai. Manai spės mokytojas kiekvienam iš 20+ mokinukų išaiškint ko jie nesuprato? Be to, pamokų ruošimas su tėvais ir yra bendrai leidžiamas laikas (Vėlgi, ar turi vaikų?). Toks įspūdis, kad mokykla augina tavo vaiką. Taip tu teisus, į darželį ir į mokyklą (pirmus metus), turi nuvesti tėvai. Darželis dirba iki darbo pabaigos. O kaip su mokykla? Ar toleruos darbdavys tavo pabėgimą trumpam, kad vaiką namo pargabent? Pagal tavo paskutinį sakinį, tai suprantu, kad nei tu kada kursi šeimą, nei vaikų turėsi.