Klaipėdos jūrų uoste vienpusis eismas nuo 2013 m. bus keičiamas į dvipusį  (0)

Klaipėdos uostas planuoja, kad vasarą dideli laivai jame galės plaukti dviem kryptimis. Tikimasi, kad įvedus dvipusį eismą, uostas taps patrauklesnis krovinių vežėjams, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pamatyti prasilenkiančius laivus Klaipėdos uoste – didelė retenybė. Saugiai prasilenkti dabar gali tik nedideli laivai.

„Dabar, jeigu plaukia keltas, leidžiame mažesnį laivelį, bet iki 100 metrų, kad saugiai prasilenktų. Tačiau žiūrime į ateitį – laivai didėja, uostas turi dirbti efektyviau, laivai turi mažiau stovėti“, – teigė Klaipėdos jūrų uosto kapitonas Adomas Alekna.

Neretai, kol iš uosto išplauks didesnis laivas, kitas laiką gaišta laukdamas atviroje jūroje. Ir atvirkščiai. Uosto akvatoriją išgilinus iki 14,5 metro, o išplatinus iki pusantro šimto metrų ir didesni laivai galės saugiai prasilenkti. Darbus rangovas, tikimasi, baigs iki kitų metų pavasario. Jau iškasta daugiau kaip 3 mln. kubinių metrų grunto. Liko dar beveik 2 milijonai.

Kaip valdyti dvipusį eismą uosto viduje prasilenkiant dviem dideliems laivams, specialiu treniruokliu locmanai treniruojasi aukštojoje jūreivystės mokykloje.

Prasilenkti laivai galės ne visoje akvatorijoje, bet tam tikrose vietose. Ir tik leidus uosto kapitonui. Tikimasi, kad įvedus dvipusį eismą, uostas sulauks daugiau klientų.

„Tada kiekvienas būtų suinteresuotas per Klaipėdos uostą vežti krovinius žinodamas, kad čia nebus ilgai užgaištama“, – sako Klaipėdos jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas.

Dvipusis eismas Klaipėdos uoste numatomas tryliktų metų vasarą.

Marija Gabrienė, LRT Televizijos Naujienų tarnyba

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Marija Gabrienė
(26)
(0)
(40)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: