Ateities 4G ryšys nenusileis šiandienos šviesolaidžiui  (0)

37 mln. klientų visame pasaulyje turinti „Tele 2“ ir toliau į savo pusę siekia palenkti didesnę Baltijos šalių vartotojų dalį. Viena iš mobiliojo ryšio operatoriaus naudojamų priemonių – interneto ryšio greičio didinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedijoje jau veikiantį 4G ryšį „Tele 2“ savo vartotojams kitąmet planuojama pristatyti ir Lietuvoje. Pasak „Tele 2“ technologijų vadovo Joachimo Horno, šio ryšio greitis – kvapą atimančiai aukštesnis nei anksčiau, o 2015 m. jis gali siekti ir 300 Mb/s.

Centrinėje „Tele 2“ būstinėje Švedijoje vykusio 4G ryšio pristatymo metu J. Hornas džiaugėsi šalyje dar 2010 m. pristatyta technologija. Nors Lietuvoje 4G „Tele 2“ vartotojams dar neveikia, ši paslauga jiems jau teikiama ne tik Švedijoje ar Nyderlanduose, galimybė ja pasinaudoti yra ir Latvijoje bei Estijoje.

„Esame vieni pirmųjų įsteigę LTE (technologija, pagal kurią plėtojamas 4G ryšys) visame pasaulyje ir pirmieji dalijamės 2G ir 4G tinklu, su „Telenor“, - kalbėjo J. Hornas.

Pasak „Tele 2“ technologijų vadovo, šis ryšys greičiu lenkia 3G ryšį ir apie penkis kartus mažiau delsia. „Jis pakeičia DSL tuose regionuose, kuriuose trūksta alternatyvių operatorių“, - sakė jis. J. Horno manymu, prie LTE technologijos pereiti reikia, nes tuomet bus pasiektas didesnis nei anksčiau interneto greitis. „Jis atima kvapą“, - sakė technologijų vadovas.

„Tele 2“ yra vieni pirmųjų visoje šalyje - Švedijoje - išplėtoję 4G tinklą. Pasak J.Horno, vartotojų perėjimas prie 4G ryšio buvo žymiai greitesnis nei prie 3G. „Po dvejų metų 4G įsisavinimas pasiekė tokį patį lygį kaip su 3G po septynerių“, - sakė J. Hornas.

Pasak bendrovės komercijos direktoriaus Samuelio Skoto, Švedijoje poreikį 4G ryšiui lėmė ir noras naudotis internetu tolimiausiose šalies vietovėse.

„Vienas iš didžiausių privalumų – daug geresnis pasiekiamumas. Tai reiškia, kad patirtis pasiekiant informaciją – daug geresnė. Mes turime gerą 3G ryšį, bet 4G – netgi dar geresnis. Mes galime pasiekti informaciją, pavyzdžiui, vasarnamiuose“, - sakė specialistas.

2010 m. 4G greitis Švedijoje siekė 150 Mb/s. Palyginus su 2G ir 3G ryšiu, jis yra net keliasdešimt ar kelis šimtus kartų didesnis nei anksčiau (3G - 35 Mb/s; 2G – 0,25 Mb/s). Ateityje prognozuojama, kad su patobulinta 4G technologija 2015 m. interneto sparta jau gali siekti 300 Mb/s.

Nepatogumas vartotojams – tai, kad šiuo metu tokį interneto greitį galima pasiekti naudojantis ne visais aparatais. „Ne visi prietaisai, tik ketvirtosios kartos, gali padėti pasiekti 150 Mb/s greitį“, - sakė J. Hornas.

Norėdami pradėti naudoti 4G ryšį, bendrovės klientai turės įsigyti naują telefono aparatą ar jį atnaujinti. Vis dėlto, J. Horno teigimu, gamintojai taip pat stengiasi padaryti 4G prieinamą jo norintiems.

„Šiuo metu yra didelis 4G prietaisų pasirinkimas, ir didelė dalis rinkoje esančių prietaisų gali palaikyti 4G“, - kalbėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Kamilė Baubinaitė
(17)
(1)
(19)

Komentarai (0)