Nuo šių metų parduodant būstą reikės gauti jo sertifikatą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

patalnius 2013-01-03 17:12
Kurioje tiksliai vietoje nusišnekėjau ? Tai gerai, teisingai darai, kad prašai parodyti kiek energijos suvartoja kvadratinis metras, bet kiek tokių yra piliečių, kurie žino ko ieškoti ir kur ieškoti? ir ar nebūtų tau pačiam žymiai paprasčiau, jeigu viskas būtų vienoje vietoje ir nereiktų prašyti, kad atneštų tuos lapus tau ir parodytų? Žinoma, gali sakyti, kad kam to reikia ir kam tas sertifikavimas jei ir paprastai galima viską gauti, tik reikia paprašyti. Žinoma galima ir arkliais važinėti, bet mes renkamės kitas transporto priemones nes tai patogiau Ir taip sutikčiau mokėti papildomai perkant naudotą automobilį siekiant gauti sertifikatą kuris parodytų realias kuro sąnaudas ir nereiktų klausinėti pardavėjo jo nuomonės apie realų kuro suvartojimą. Taip sutikčiau mokėti papildomai už telefono patikrinimą jeigu to reikalautų valstybės kurioje gyvenu įstatymai. Dabar moku pakankamai neįprastų mokesčių kurie tau pasirodytų nereikalingi, tačiau visai nesiskundžiu ir nematau tame problemų. Pvz moku televizoriaus mokestį, mokų miesto mokestį, esu apsidraudęs visą turtą ir t.t. Va čia ir skirasi mąstymai mūsų kolega
Hmz 2013-01-03 17:22
Taigi, sekant tamstos logika, reikia uždrausti važinėti arkliais ir kitomis nepatogiomis transporto priemonėmis. Kiekvienas turės tuo džiaugtis, o jei nesidžiaugia draudimu - reiškia, jis durnius ir atsilikėlis. Gal vis tik atsisakykime komuniakiško pomėgio jėga mokyti žmones gyventi geriau?
patalnius 2013-01-03 17:32
Nežinau kas dedas tamstos galvoje, tačiau nei vienos minties iš tų kurias minėjai aš nei sakiau nei norėjau pasakyti. Mano pamąstymų išvados būtų tokios: Vietoje to, kad verkti kaip blogai, kad priėme tam tikrą įstatymą, pažiūrėkit plačiau, kokią naudą jis atneš galutiniam vartotojui. Jei tai +1, tuomet viskas gerai, prisitaikom ir JUDAM PIRMYN nekvaršinę sau galvos. Jeigu galutinis vartotojas nukentės tuomet tai -1 ir JUDAM, KAD PAKEISTI. Paprasta. Ką aš dabar matau, yra piliečiai kurie atrado vietą, kurioje gali visi draugiškai paverkti ir vienas kito pasiklausyti kaip blogai viskas aplink ir kam to reikia, vietoje to, kad diskutuoti kaip dar tobuliau būtų galima padaryti priimtą įstatymą.
Kiškis 2013-01-03 17:34
Mąstymo skirtumus dažniausiai įtakoja turimų/uždirbamų pinigų kiekis ir niekas daugiau.
patalnius 2013-01-03 17:47
Mąstymo skirtumus dažniausiai įtakoja auklėjimas, savišvieta, idealai, principai, tikslai, vizijos, norai ... ir galiausiai uždirbamų pinigų kiekis kolega. Ne visi turtingi kas turi pinigų ir ne visiem turtas yra pingai. Kitiem turtas yra vertybės principai ir galiausiai šeima. Tad tavo argumentas yra neteisingas
PCP 2013-01-03 17:52
patalnius kaip tavo kontora vadinasi? po kiek sertifikatai bus?
patalnius 2013-01-03 18:34
Mano vardas Jonas, ne patalnius bėje Kontoros neturiu, sertifikatų nepardavinėsiu, šiuo metu mokausi ir mano mokslų sritis yra visai nesusijusi su sertifikavimu ir NT
Hmz 2013-01-03 18:47
. Daliai pirkėjų, kuriems neaktualu išlaidos šildymui, nepatiks išaugusi kaina; pardavėjams - padidėjęs formalumų skaičius. Rezultate turime dvi rinkos dalyvių grupes, kurių vienai suvaržymas atneš naudą, kitai žalą. Kaip dabar suskaičiuosime, kur čia "+1", o kur "-1"? Va tau ir "paprasta".
patalnius 2013-01-03 19:06
Tu įsiskaityk ir pamąstyk prieš rašydamas vietoje to, kad pasirodyti protingu, nieko asmeniško. Galutinis vartotojas kaip tau atrodo kas yra? Ar NT agentūra kuri yra tarpininkas ar tas kuris perka NT? Tas kuris perka NT ir yra pasiryžęs sumokėti 100k + 50lt pokytis skirtumo neduoda. Visiems ir negali pagerinti situacijos. Pagerins didžiajai daliai kuri PAISO taisyklių ir supranta jų naudą. Vienintelis formalumas yra išsikviesti ekspertą ir gauti lapą. Jei nori tikrų formalumų nuvažiuok į Prancūziją ar Italiją ir pabandyk gauti leidimą tvorai pasistatyti savo kieme. Ir įvardink man grupę kuri patirs tiesioginę žalą kaip pats įvardini.
Anonymous 2013-01-03 20:29
Na, tie sertifikatai juk bus neamžini? O ką, jei langai pasikeitė? Remontas sugedo? O gal savininkas pridėjo papildomo apšiltinimo ar atvirkščiai, nukrito blogai uždėtas... Taigi spėju - nepardavei per pusmetį, vėl pas ekspertus, o tu daug nebus - juk ne kvaili prileisti visus prie gyslos... Vėl sumokėjai - na, gal su nuolaida, kad džiaugtumeis mokėdamas... O rezultate - pirksi namą su sertifikatu - čia kaip mašiną su TA? Tipo, jei yra TA, tai mašina kaip nauja?! Jei kas galvojat, kad šis sertifikavimo įstatymas yra kurtas žmonėms, tai yra tikrai taip - tik labai nedideliai daliai žmonių
EdvasP 2013-01-03 20:55
Labai tavim abejoju. Egzistuoja tokie dalykai kaip patirtis, žinios, domėjimasis, aplinka.
mytech 2013-01-03 21:13
Nu nezinau. Labai jau turėtų spasuti silumos kainos Kol nespaudžia į tokį baisų nesikelčiau
Hmz 2013-01-03 22:38
Apie taisyklių paisymą vėl nusišnekėjai. Jei kalbama tvarka įsigaliojo, jos nori nenori turės paisyti visi. Antra vertus, jei situacija pagerės tik tiems, kas supranta prievartinio gėrio įvedinėjimo naudą, tai kodėl gi nepalikus visko savireguliacijai? Jei sertifikatas yra toks geras daiktas, tada pardavėjai ir be įstatymo jį įsigis ir kaišios pirkėjams. Kodėl čia turėtų įsikišti valstybė?
patalnius 2013-01-03 23:09
Tai iš tavo kalbos suprantu, kad būtent išnaudodami turtuolius ir vasltybės talentus, kurie savo gebėjimu gali uždirbti pinigus ir jų uždirbti daug, kurie praleidžia visą savo gyvenimą dirbdami ir uždirbdami pinigus, pasikartosiu ir iš jų atimdami pinigus ir išdalindami tiems, kurie arba nenori, arba negali arba nemoka uždirbti daugiau pinigų negu moka darbdavys, visi gyventų geriau? Ar tau tai neatrodo būtent toks modelis kuris gyvavo Sovietų Sąjungoje? Ir papasakok man ar jis pasiteisino? Tuomet jeigu taip blogai, kai valstybė reguliuoja, parodyk man nors vieną, pažangią valstybę kurioje nėra tokių reguliavimų. Nors vieną valstybę parodyk, kur viskas palikta savikontrolei ir valstybė nesikiša, žmonės yra laisvi ir pragyvenimo lygis yra aukštas. Ir šį kartą pilnai atsakyk į komentarą nešokinėdamas nuo minties prie minties.
Simplicity 2013-01-03 23:36
Jonai, nepagavai ką savo žinutėje rašiau. Sertifikatas gal ir gerai jei tau pačiam jo reikia ir tu jį daraisi „nechaltūrindamas“. Tačiau, jei tas sertifikatas reikalingas tik kaip iš viršaus nuleistas popierius, tai pats žiūrėsi, kad būtų greičiau ir pigiau. Lygiai tas pats kaip ir su tuo dujų balionu,— popiergalio man reikėjo, kad TA būtų galima praeiti. Sumokėjau 20 litų, meistras nusirašė baliono numerį ir po 10 minučių grįžo su visiškai legaliu dokumentu. Kas dėl teismų, tai nereikia būti naiviam. Neįsivaizduoju kaip reiktų viską susukti, kad išlošti bylą dėl neva neteisingos sertifikato klasės. Galbūt pats ieškovas netinkamai šildo patalpas ir prižiūri savo šilumos ūkį? O gal manai, kad sertifikato išrašymas apsaugo nuo objekto senėjimo, langų ir durų išsikraipymo, sienų sėdimo ir plyšių susidarymo? Na, nupirksi namą iš fizinio asmens ir ką tu jam? Parodyk bent vieną teisės aktą, kuris įpareigotų fizinį asmenį suteikti garantiją parduodamam būstui.
kestutisz 2013-01-04 00:55
Matyt čia ir bus nesutarimų vinis - pvz man visiškai nepatinka idiotiški mokesčiai ir visada stengiuosi tokių išvengti arba bent jau jų kurėjus išvadinti idiotais:) Šiuo atveju viso be išimties būsto sertifikavimas yra tikras (bet deja jau privalomas) idiotizmas - jei pirkėjui būtinas sertifikatas tai jis gali tiesiog iš principo nepirkti būsto kuris jo neturi, niekas prie sienos nestato. Tai gali būti tik kaip graži viešai prieinama informacija mokama ar nemokama registrų centre, o ne privalomas popiergalis. Gi berods net būsto vertinimas nėra privalomas perkant/parduodant, bet to reikia bankui dėl paskolos todėl ir tenka šerti "vertintojus" (kurie realiai tik prabangiai prispalvina gražią krūvą popieriukų, bet "vertina" vistiek pagal turimas "lenteles" - kitus analogus). Galima gi ir kainos vertinimą privalomą padaryti, irgi džiaugtumeisi mokėti už tai?
kestutisz 2013-01-04 01:13
Tai ne vien tik su tokiais juokingais sertifikatais taip - gi vieša paslaptis, kad greičiausiai 99% įmonių "darbų saugą" lygiai taip pat yra "susitvarkiusios". Idėja dėl masinio "saugumo" gal ir graži buvo, bet realybėj iš to naudos tik kontorom kurios ruošia "saugos dokumentų" paketus, juos visai nepigiai stumdo, o pačiose įmonėse iš visos darbuotojam matomos "saugos" yra tik periodinis parašų dėliojimas žurnaluose. Nes jei nebus parašų ar dokumentai netvarkingi - bus bauda. Ir realiai bandydamas ką nors padaryti protingesnio nei nusipirkti reikiamą "papkę" baigsi baudomis ir sugadintais nervais.
Shinigami 2013-01-04 12:04
Va čia kaip pirštu į akį. Kad ir pas mus darbe yra privaloma kas 3 metus praeiti kasybos darbų vadovo kursus. Kuriuos pagrinde (kas susije su karjerais) dėsto arba jau seniai tu darbų ne dirbantys arba labai specializuoti (laikinai pakviesti padėstyti) asmanys. Taip viena karta išlaikyti šiuos kursus tikrai naudinga, bet ne kas 3 metus juos perlaikinėti. Kai realiai čia niekas dešimtmečiais nesikeičia. Juo lab, kad mano darbas net ne susijes su tiesioginiu darbu karjere. Musu imonė karjeru eksploatacija net ne užsiima. O kursai susije tik su kasybos darbų vadovo pareigomis. Tai asmuo kuris dirba karjere. Todėl tokie privalomi reikalavimai tik pinigų plovimas. Sovietmečių šie kursai vykdavo apie 3 mėnesius, dabar 3 savaites.
Simplicity 2013-01-04 13:38
Nu, o dabar prikurkim iš mokesčių mokėtojų pinigų išlaikomų įstaigų, kurios prižiūrės, kad viskas vyktų pagal įstatymą! (Geležinė biurokratų logika ) Ar kada teko spaudoje skaityti straipsnį apie įmonę, nubaustą už darbo saugos ar kitų reikalavimų nesilaikymą, dar iki įvykstant kokiai nelaimei? Apie sertifikavimo ir atestavimo centrus geriau išvis patylėti. Pats esu gavęs kažkokį leidimą ar pažymėjimą, suteikiantį teisę dirbti su naftos produktais. Berods 160 akademinių valandų (iš jų pusė praktinių užsiėmimų) trukmės absoliučiai nelankytų paskaitų, geri įvertinimai iš neparašytų kontrolinių darbų ir nelaikytų egzaminų Surinko pinigus ir pasakė, kad jei yra laiko ir noro, tai galim ateit pasėdėt ir pasiklausyt apie ką bus kalbama. Po mėnesio ar dviejų gavom leidimus ir atestatus (gal dar namie kur ir mėtosi). Popierius vardan popieriaus... Biurokratai apsimeta, kad reikalauja, o mes apsimetam, kad tuos reikalavimus vykdom
patalnius 2013-01-04 14:40
Bet ar ne visi popieriai kurių dabar reikia ir kurie yra savaime suprantami mūsų visuomenėje pradžioje atrodė kaip "iš viršaus nuleistas popierius" ? Ką aš noriu pasakyti, kad nereikia į naujoves žiūrėti priešiškai dar jom nepradėjus veikti. Reikia palaukti ir pasiziūrėti kaip visa tai bus įgivendinama ir tada bus galima diskutuoti, nes tai bus naudingiau ir bus galima kalbėti faktais o ne prielaidom. O dėl teismų, tai čia kaip pavyzdys ir nesinori gilintis ne į savo sritį. Pateikiau tik kaip pavyzdį