Pagal patentų skaičių IBM pirmauja jau 20 metus iš eilės  (2)

Korporacija IBM jau seniai žinoma kaip viena navotoriškiausių kompanijų, o per 2012 metus ji dar kartą tai patvirtino realiais darbais. Kompanija štai jau dvidešimtus metus iš eilės pagal pateiktų patentinių paraiškų skaičių yra neginčijamas lyderis. Be to, pagal jų absoliutų skaičių ji taip pat tapo rekordininke: jų skaičius sudaro 6478.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo atveju kalbama apie patentus, kurie įregistruoti tik Jungtinių Valstijų teritorijoje. Antroje vietoje atsidūrė P. Korėjos kompanija "Samsung" su 5081 patentu, o lyderių trejetuką užbaigia Japonijos kompanija "Canon" su 3174 patentais. Savo inovacijomis besididžiuojanti korporacija "Apple" liko 22-oje vietoje (1136 patentai), tuo tarpu vienu laipteliu aukščiau už ją atsidūrė jos konkurentas mobiliųjų programinių platformų rinkoje – paieškos gigantas "Google". Abiejų kompanijų padėtis pagerėjo, lyginant su 2011 metais, ypač interneto giganto "Google": pastarojo patentų skaičius sudarė 1151, o tai yra net 170% geriau, nei metais anksčiau.

Iš bendro IBM patentų kiekio apie du šimtus susiję su saugumo klausimais, kiti yra iš sveikatos apsaugos, „debesų“ kompiuterijos ir mobiliųjų technologijų, bankų, socialinių tinklų ir kitų sričių. Iš viso per paskutiniuosius 20 metų „mėlynasis gigantas“ įregistravo arba įsigijo nei daug, nei mažai – 67 tūkst. patentų. Reikia tikėtis, kad IBM niekada nesugalvos pasinaudoti savo patentų portfelio ir kitų kompanijų sąskaita pagerinti savo finansinę padėtį arba „nuskausminti“ kurį nors iš konkurentų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(3)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: