JAV pateikti kaltinimai viruso „Gozi“ kūrėjams  (1)

JAV prokurorai trims europiečiams pateikė kaltinimus kompiuterinio viruso, kuris visame pasaulyje užkrėtė daugiau nei milijoną kompiuterių, sukūrimu ir platinimu, informuoja BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prokurorai teigia, kad virusas „Gozi“ buvo naudojamas pasiekti asmeninei banko klientų informacijai ir nuo 2005 iki 2011 metų pavogti milijonus dolerių. Pasak prokurorų, įtariamieji – rusas, latvis ir rumunas – įkūrė „modernią banko plėšikų grupuotę, kuriai nereikia nei ginklų, nei kaukių“. Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti. Jie visi yra jaunesni nei 30 metų amžiaus.

Nikita Kuzminas, 25-erių rusas, 2011 metų kovą prisipažino savo kaltę. Šiuo metu vyksta kitų dviejų kaltinamųjų – 28-erių rumuno Mihajaus Jonuto Paunesku (Mihai Ionut Paunescu) ir 27-erių latvio Deniso Kalovskio – ekstradicijos procesas.

Dar nebaigtame JAV vyriausybės tyrime teigiama, kad „Gozi“ virusas pirmiausia atsirado Europoje, o vėliau išplito į JAV, kur vienu metu buvo užkrėsta per 190 JAV kosmoso agentūros NASA kompiuterių. Tyrėjai teigia, kad įtariamieji, naudodamiesi virusu, gavo mažiausiai 50 mln. JAV dolerių nelegalaus pelno. Tirdama šį virusą FTB bendradarbiavo su Europos šalimis, įskaitant Didžiąją Britaniją. Virusas „Gozi“ yra vienas iš daugiausia finansinės žalos padariusių virusų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (1)