Kenijos vyriausybė nori susikurti savo „Silicio slėnį“  (15)

Daugeliui yra žinomas „Silicio slėnis“ (angl. Silicon Valley), kuris yra JAV ir kuriame yra įsikūrę daugelis IT industrijos gigantų. Atrodo, kad kažką panašaus turėsime ir Afrikoje, nes Kenijos prezidento užmačios gana didelės - 14.5 milijardo JAV dolerių panašiam projektui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo BBC, Kenijos prezidentas būtent 14.5 milijardo JAV dolerių norėtų investuoti į naujo, mažo miesto kūrimą, kuriame vyrautų IT verslo atstovai. Toks miestas jau gavo neoficialių „Africa Silicon Savannah“ vardą ir būtų visiškai pastatytas per artimiausius dvidešimt metų apie 60km nuo sostinės Nairobio. Visgi jau 2015 metais ten galėtų dirbti net 20 tūkstančių IT  specialistų.

Kai miesto projektas būtų užbaigtas, kas jau būtų kažkur tarp 2025-2030 metų, pasak Kenijos vyriausybės skaičiavimų, naujajame „Silicio slėnyje“ galėtų darbuotis jau net 200 tūkstančių IT specialistų, kas, galime net neabejoti, yra milžiniškas skaičiaus Afrikos valstybei. Naujasis miestas turės oficialių Konzos pavadinimą ir tai bus pirmasis technologijų miestas Afrikoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: