IT studijos Lietuvoje: paruošimas geras, bet be praktinių įgūdžių  (1)

Lietuvos įmonės šiuo metu graibsto informacinių technologijų specialybių studentus, tačiau tik nedaugelis jų turi pakankamai praktinės patirties sklandžiam startui darbovietėse. Tokių jaunuolių apmokymas dirbti verslo sąlygomis trunka bent keletą mėnesių, bet šį laiką žymiai sutrumpina studijuojant įgyta praktinė patirtis, tvirtina į IT bendrovių atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos universitetai paruošia pasaulinio lygio IT specialistus, jiems netrūksta teorinių žinių bagažo, tačiau dar tik nedidelė jaunimo dalis po mokslų yra pasirengusi sparčiai prisijungti prie sudėtingų Lietuvos ar tarptautinių projektų plėtojimo, pastebi elektroninio verslo sprendimų bendrovės „Net Frequency“ projektų padalinio vadovas Paulius Insoda. Pasak jo, ir patys studentai supranta, kad vien IT specialybės diplomas negarantuoja vietos pas patraukliausius darbdavius, todėl greta studijų jaunimas mielai ieško galimybių įgyti praktinių, rašoma pranešime spaudai.

„Siekdami suteikti studentams daugiau praktinių žinių, nuo vasario organizuojame jau trečią intensyvių praktinių seminarų ciklą „NFQ Akademija“. Pirmose dvejose mūsų programose pernai dalyvavo daugiau kaip 60 IT specialybių studentų, per 15 jų jau prisijungė prie „Net Frequency“ kolektyvo. Visgi matome, kad ir kiti „NFQ Akademijos“ absolventai jos baigimą laiko pranašumu darbo rinkoje, nurodo tai savo CV, sėkmingai įsidarbina kitose IT kompanijose ar imasi savo verslo“, - tvirtina P. Insoda.

Užsiėmimus studentams organizuoja ir daugiau Lietuvos IT įmonių, o ieškodamos darbuotojų jos vertina ne tik savo, bet ir kitų bendrovių organizuotų praktinių užsiėmimų baigimą. Informacinių technologijų bendrovės „Tieto Lietuva“ personalo vadovė Kristina Maciulevičiūtė sako, kad dalyvavimas tokiose programose parodo studentų aktyvumą, domėjimąsi savo veiklos sritimi ir norą tobulėti.

„Rinkdamiesi savo būsimus darbuotojus tikrai vertiname jų dalyvavimą ir kitų verslo įmonių programose, gautus sertifikatus bei laimėjimus. Patys turime intensyvią tobulėjimo programą „Mėnuo su IT“, skirtą jauniems IT specialistams, ir matome, kaip jos metu plečiasi dalyvių žinios ir įgūdžiai“, - kalba K. Maciulevičiūtė.
Įmonių organizuojamų praktinių užsiėmimų naudą studentams patvirtina ir Kauno technologijos universiteto (KTU) Karjeros centro vadovė Kristina Bakšaitė.

„Pastebime tendenciją, kad verslas tampa aktyvesnis ir vis daugiau įmonių atstovų kviečia studentus į praktinius seminarus, ugdymo programas ar tiesiog atvyksta į paskaitas suteikti praktinių žinių. Būtent tokios praktinių įgūdžių lavinimo galimybės studentams šiuo metu yra būtinos ir aktualios“, - teigia KTU Karjeros centro vadovė.

„Net Frequency“ į dvi pirmąsias „NFQ Akademijas“ Kaune pernai iš viso investavo apie 180.000 Lt. Šiemet užsiėmimai vyks ir Vilniuje, tad bendros investicijos priartės jau prie 0,5 mln. Lt. Pasak P. Insodos, šios lėšos ilgainiui pasiteisins dėl mažesnių investicijų ir laiko sąnaudų apmokant ką tik dirbti pradėjusį Lietuvos jaunimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(1)

Komentarai (1)