Po gana ilgokos pertraukos suomiai „Nokia“ pagaliau dirbo pelningai  (32)

Kažkada suomiai „Nokia“ pirmavo tiek įprastinių, tiek ir išmaniųjų telefonų rinkose, tačiau laikai pasikeitė. Suomiai vis kentė ir kentė ketvirtį po ketvirčio sekusius šimtų milijonų JAV dolerių nuostolius, tačiau pagaliau praėjusių metų ketvirtajame ketvirtyje dirbo pelningai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors „Nokia“ iš tiesų turi kuo džiaugtis, nes buvo uždirbta net 585.7 milijonai JAV dolerių, tačiau kai mes pažvelgiame į tai, kiek kompanija prarado per pirmus tris praėjusių metų ketvirčius, kompanijos nuostoliai per visus prabėgusius 2012 metus siekia apie net 3 milijardus JAV dolerių, o tai yra labai daug.

Ypatingai gerai sekasi „Nokia Siemens Networks“ padaliniui, kuris užsiima verslo segmentu. „Nokia“ įrenginių padalinys įsibėgėja, nes per praėjusį ketvirtį buvo sugebėjo parduoti net 4.4 milijonus „Lumia“ įrenginių, kaip ir 2.2 milijonus „Symbian“, tad viskas atrodo visai neblogai.

Kompanija šiuos metus pradeda ir su „Microsoft“ dovana - 250 milijonų JAV dolerių. Štai tiek programinės įrangos gigantas moka „Nokia“ už ištikimybę ir „Windows Phone“ operacinės sistemos pasirinkimą. Atrodo, kad „Nokia“ neturi kur trauktis, nes su „Lumia“ teks žengti į priekį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (32)