„Intel“ pelnas praėjusių metų ketvirtajame ketvirtyje mažėjo net 27%  (0)

Lustų gamybos gigantas šią savaitę atskleidė savo praėjusių metų ketvirtojo ketvirčio finansinius rezultatus. Nors kompanijos pajamos buvo net 13,5 milijardai JAV dolerių, o uždirbti 2,5 milijardai JAV dolerių, tai nei vieno „Intel“ akcininko visiškai nenudžiugino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip yra dėl to, jog nors pajamos ir mažėjo vos 3 % žvelgiant į 2011 metų ketvirtąjį ketvirtį, tačiau pelnas mažėjo neįtikėtinais 27 %. Tad nieko keisto, jog ir bendrasis pelnas, kurio niekam nereikėtų maišyti su tikruoju grynuoju pelnu, mažėjo 6,5 procentiniais punktais iki 58 %.

Sudedant visus taškus ant „i“, lyginant 2011 ir 2012 metus, „Intel“ bendrasis pelnas per visus 2012 metus mažėjo tik 0,4 procentinio punkto iki 62,1 %. Bendrai pajamų praėjusiais metais buvo gauta 53.3 milijardai, vos 1.2 % mažiau nei užpernai, tačiau grynasis pelnas mažėjo drastiškai. Jis praėjusiais metais išviso buvo apie 11 milijardų JAV dolerių, arba 15 % mažiau, nei 2011 metais.

Nešnekant apie verslo segmentui skirtus produktus, „Intel“ labiausiai smogė ypač sumažėję internetinių nešiojamųjų pardavimai bei bendrai mažėjantys asmeninių kompiuterių pardavimai. Planšetinių kompiuterių rinkoje „Intel“ dalis taip pat labai maža, bet tai bandoma taisyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)